Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine, okulların açılıp açılmayacağı konusuna netlik getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılacağı tarihi açıkladı.

Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısında, kısıtlamaların akıbetinden okullar ve yüz yüze eğitime kadar pek çok konu hakkında kararlar alındı. "Okullar ne zaman açılacak, yarın okul var mı" sorusu da kabine toplantısı sonrası yanıt buldu. Buna göre, lise, ortaokul ve ilkokul düzeyinde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor, yüz yüze eğitim kaç gün olacak?

Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu? - Resim : 1

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI İLE OKULLARIN DURUMU!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimi şu sözlerle kamuoyu ile paylaştı:

"Kavuşuyoruz! Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz."

Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu? - Resim : 2

Kavuşuyoruz!

Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. 

Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu? - Resim : 3

Yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar ise vaka sayılarının durumuna göre belli olacak. Milyonları yakından ilgilendiren okulların kapanış tarihi için ise 2 Temmuz'a karar verildi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamasına göre bu sene okullar 2 Temmuz'da kapanacak.

1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

 Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu? - Resim : 4

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BİTECEK?

17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme ile takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecek.

Diğer kademelerdeki resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında, 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

 Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu? - Resim : 5

TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından "eğitimdetelafibaşlıyor" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak." ifadelerini kullandı.

Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor mu? - Resim : 6