Adana’da okullar ne zaman açılıyor? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar 13 Mart’ta mı açılacak? İşte Bakan Mahmut Özer’in açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Okullar ile ilgili yeni karar! Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde okulların kademeli olarak açılmasına karar verilmişti. 10 ilden biri için yeniden erteleme geldi. Kararı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Peki, okulların açılış tarihi ertelendi mi? Adana’da okullar ne zaman açılıyor? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar 13 Mart’ta mı açılacak? İşte Bakan Mahmut Özer’in açıklaması!

Adana’da okullar ne zaman açılıyor? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar 13 Mart’ta mı açılacak?  İşte Bakan Mahmut Özer’in açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) deprem bölgelerinde bulunan okulların kademeli açılışı için harekete geçmiş, 10 il için ayrı ayrı takvim oluşturulmuştu. Bazı okulların açılış tarihinde değişiklik yapıldı. Kararı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu.

ADANA’DA OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ Mİ, OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adana’daki okullarla ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Bakan Özer, “Yeni verilere göre Adana’da eğitim öğretimi 13 Mart tarihine kadar erteliyoruz” dedi.

Bakan Özer, '1 Mart itibarıyla bu öğrencilerimizi sınava hazırlamak için kursları devreye sokacağız, Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz. Yeni verilere göre Adana'da eğitim öğretimi 13 Mart tarihine kadar erteliyoruz.' ifadelerini kullandı.

MEB tarafından afet bölgesi kabul edilen 10 il üç kategoriye ayrıldı. Buna göre 1 Mart itibariyle; Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okulların açılması bekleniyor. Daha önce 1. kategoride yer alan Adana'da tarih değişti.

2. kategoride 13 Mart itibariyle; Osmaniye, Gaziantep ve Adana'da okulların açılması bekleniyor.

3. kategoride ise Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da okullar 27 Mart'a kadar ertelendi.