Uyarılar peş peşe geldi! Okullar pazartesi açılacak mı?

İstanbul'da yarın çok kuvvetli bir kar yağışı beklenirken, uyarılar peş peşe geldi. AKOM, İBB, Valilik vatandaşları önlem almaları ve evden çıkmamaları konusunda uyarırken; hem aileler hem öğrenciler "Pazartesi okul açılacak mı?" diye merak etti. İşte "Okullar tatil edilecek mi?" sorusunun yanıtı...

Uyarılar peş peşe geldi! Okullar pazartesi açılacak mı?

İstanbulluların beklediği kar yağışının yarın çok kuvvetli bir şekilde geleceği tahmin edilirken uyarılar da peş peşe geldi. AKOM dün tedbir alınması konusunda uyarılar yaparken; İBB ekiplerin hazır beklediğini duyurdu. Meteoroloji uzmanları ise İstanbullu vatandaşları "Evden çıkmayın" diyerek uyardı. Tüm bu uyarıların ardında 6 Şubar Pazartesi günü okulların açılıp açılmayacağı merak edildi. Yarıyıl tatili pazar günü sona erecek. Peki okullar pazartesi açılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da yarından hafta ortalarına kadar kar yağışlı bir hava bekleniyor. Yarın sıcaklıkların 0 derecenin altına inmesi beklenirken kar yağışının okul tatilini uzatabileceği konuşulanlar arasında yerini aldı. Ancak şu anda okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Valilikten resmi bir açıklama gelmedi.

 ‘GELECEK 4 GÜN TÜRKİYE’DE KAR VAR’

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı ile ilgili son dakika hava durumu bilgilerini sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Bugün Cumartesi İstanbul yağmur akşam yüksekler karla karışık yağmur alacak. Sıcaklık 8 derece olacak. Günün önemli hadisesi Güneydoğu Anadolu’da yoğun kar yağışı (20cm) olacak. Bugün Antalya’nın doğusunda kuvvetli yağmur var.

Gelecek 4 gün Türkiye’de kar var. İç kesimlerde sıcaklık 2 ila 4 derece azalıyor. İstanbul’da sıcaklık kar sınırına Pazar gecesi ve Pazartesi düşüyor 6 derece. Salı -çarşamba İstanbul’da 2 dereceye kadar düşecek. İstanbul da Perşembe gününe kadar kar yağışı alır.”

 

İSTANBUL'A FIRTINA VE KAR UYARISI

AKOM'dan yapılan açıklamada, pazar günü sabah saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine girecek İstanbul'da, Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı beklendiği belirtildi.

YARIN SABAH SAATLERİNE DİKKAT!

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos ) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.