Uyarılar peş peşe geldi! O ilçelerde okullar tatil olabilir

Meteorolojiden uyarılar peş peşe geldi. Özellikle Pazar günü Ege Bölgesi'nde kuvvetli lodos olacak. Okullar bile tatil olabilir. Bu ilçelere dikkat!

Uyarılar peş peşe geldi! O ilçelerde okullar tatil olabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu tahminine göre Marmara bölgesi, Ege ve Batı Karadeniz'de hafta sonu lodos bekleniyor. Uyarılar peş peşe geldi. Rüzgarın şiddeti o kadar kuvvetli olacak ki bazı ilçelerde okullar bile tatil edilebilir.  Şiddetli rüzgarın arkasından kuvvetli yağışlarında gelmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde ise pus ve yer yer sis olacak. Sıcaklıkların ise mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

'Gökçeada ve Bozcaada'ya kesinlikle seyahat edilmemeli

Yağışların Çanakkale'nin güney kesimleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, lodos uyarısı yaparak ''Gökçeada ve Bozcaada'ya kesinlikle seyahat edilmemeli. Kıyıya demirli tekneler için de tedbir alınmalı'' ifadelerini kullandı.

 Pazar günü marmara ve ege'de kuvvetli fırtına

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km / saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın; Cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini arttıracağı, gece saatlerinden sonra ve Pazar günü Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

''Bazı okullar tatil olabilir''

Ökten ayrıca, 'Dikkat!' uyarısı da yaparak Bugün batı bölgelerde hızlanacak lodosun, bu akşamdan itibaren Ege'de kuvvetlendikten sonra giderek etki alanını artıracağını, Pazar sabah Marmara ve Kıyı Ege'de tehlikeli boyutta eseceğini dile getirdi. ''Bu fırtına geçen aykinden daha kuvvetli'' diyen Ökten ayrıca bazı okulların tatil olabileceğini söyledi.

Antalya'da sel riski

Uzman isim paylaştığı Tweet'te ''Kıyı Ege ve Batı Akdeniz tıpkı 15 gün önceki gibi bir döneme giriyor. Yağışlar peşi sıra gelecek ve bol yağış alacak. İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Antalya yağışa doyacak. Antalya'da sel riski de var. O yüzden tedbirli olunmalı'' sözlerine yer verdi.