Okullarda son ders zili bugün çalacak! Ara tatil ne zaman bitiyor? Pazartesi günü okullar tatil mi?

Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki milyonlarca öğrenci tatile çıkıyor. Öğrenciler, 9 günlük ara tatilin ardından 15 Nisan’da ders başı yapacak. 14 Haziran cuma günü 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Okullarda son ders zili bugün çalacak! Ara tatil ne zaman bitiyor? Pazartesi günü okullar tatil mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bayram tatili ile birleşen ara tatil için yayımladığı mesajında, öğrencilerden kendilerine ve gelişimlerine zaman ayırmalarını istedi.

"EĞİTİM AİLEMİZE İYİ TATİLLER DİYORUM"

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından paylaştığı öğrencilere yönelik mesajında, "Bayram tatiliyle birleşen bir haftalık ara tatil bugün başlıyor. Tatilde kendinize ve gelişiminize zaman ayırmayı unutmayın. Bir huzur atmosferi olan bayramı ailenizle, arkadaşlarınızla ve yakın çevrenizle en iyi şekilde değerlendirmenizi, bu kısa arada ilginiz dahilinde okuyarak, dinlenerek ve şehrinizi tanıyarak geçirmenizi diliyorum. Sizleri tatil dönüşü okullarımızda büyük bir heyecanla bekliyor olacağız" dedi.

Okullarda son ders zili bugün çalacak! Ara tatil ne zaman bitiyor? Pazartesi günü okullar tatil mi? - Resim : 1

 "ÜLKEMİZİ DAHA MÜREFFEH BİR GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

Tekin, öğretmenlere mesajında da "Yoğun bir zaman aralığını geride bıraktık. Ülkemizin maarif yolculuğunda en etkin gücümüz sizlersiniz. Yolumuzu aydınlatan fikirleriniz ve önerilerinizle ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe taşıyacağız. Eğitim ailemize iyi tatiller diyorum" ifadelerini kullandı.

ARA TATİL 9 GÜN MÜ SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı dönem başında yayınladığı takvimde herhangi bir değişikliğe gitmediği durumda İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri toplam 9 gün tatil yapma fırsatı yakalayacak.

İkinci dönem ara tatili sebebiyle okullar 5 Nisan cuma günü kapanacak. Tatil günlerine hafta sonu günlerinin dahil edilmesi durumunda okullar tekrar 15 Nisan Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

Cumartesi ve Pazar günleri dahil edildiğinde ikinci ara tatil toplam 9 gün sürecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ TARİHLERİ 2024

Resmi ve dini tatil günlerinde, bankalar, kamu kurumları, eczaneler, borsa, üniversiteler ve okullar kapalı oluyor. Ara tatil ve Ramazan Bayramı benzer tarihlere denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapamayacak. İşte, Ramazan Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı 1. günü 10 Nisan 2024 Çarşamba

Ramazan Bayramı 2. günü 11 Nisan 2024 Perşembe

Ramazan Bayramı 3. günü 12 Nisan 2024 Cumaeği