Okullarda yarıyıl tatili için "karne zili" yarın çalacak! 19 milyon öğrenci karne alacak! Peki karneler saat kaçta verilecek?

Öğretmen ve öğrencilerin dört gözle beklediği yarı yıl tatili yarın başlıyor. 2022-2023 yılı eğitim-öğretim yılı birinci dönem karneleri yarın verilecek. Peki yarıyıl tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak? Karneler saat kaçta verilecek? İşte tüm detaylar…

Okullarda yarıyıl tatili için "karne zili" yarın çalacak! 19 milyon öğrenci karne alacak! Peki karneler saat kaçta verilecek?

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen için ilk ders zili 12 Eylül’de çalmıştı. Bakanlığın açıkladığı takvime göre ilk ara tatil 14-18 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Ocak ayının sonlarına yaklaşırken öğrenciler yarı yıl tatilinin ne zaman başlayacağını merakı içine girdi. İşte o tarihler…

2022-2023 eğitim-öğretim yılı birinci dönem karnelerini yarın alacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 19 milyon öğrenci, okulun ilk yarısını kimi hüzünle kimi ise mutlulukla bitirecek.

İKİNCİ ARA TATİL BAYRAMLA BİRLEŞTİRİLECEK

Bakanlığın açıkladığı takvime göre okullarda ilk ara tatil 14-18 Kasım tarihleri arasında yapıldı. İkinci ara tatil ise 17-20 Nisan 2023'de yapılacak. Ayrıca ikinci ara tatil, 21 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Yarıyıl tatili 23 Ocak'ta başlayacak 3 Şubat'ta sona erecek. Yaz tatili ise 16 Haziran 2023'te başlayacak.

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Karnelerin dağıtım saati okullara göre farklılık gösteriyor. Karne günleri genellikle okullarda düzenlenen törenin ardından 09.00 ile 10.00 arasında karne dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Sabahçı ve öğlenci sistemine devam eden okullarda karnelerin saat 09.00-10.00 arasında öğlenciler için ise 11.00-13.00 arasında verilmesi bekleniyor.

Veliler okul yönetimlerinden veya sınıf öğretmenlerinden karne dağıtımı saatine ilişkin en doğru bilgi edinebilir.