Michael Jackson'ın 'istismar çiftliği' para etmedi

Ölmeden önce ismi cinsel taciz ve istismar davalarına karışan, Amerika'da bu kötü şöhretle anılan dünya starının Neverland'daki çiftliği satıldı. Çiftlik istenen fiyatın ancak beşte bir fiyatına alıcı bulabildi.

Michael Jackson'ın 'istismar çiftliği' para etmedi

Kaliforniya eyaletindeki Neverland'da bulunan çiftlik Michael Jackson’a yöneltilen çocuk istismarı suçlamalarıyla gündeme gelmişti. Michael Jackson ölümünden önce adının karıştığı konular yüzünden ABD'de son derece tepki alan bir isim...

2015’te 100 milyon dolara satışa çıkan 1100 hektarlık alan sahip çiftliğe alıcı çıkmayınca 2017’de tekrar piyasaya çıkmış, bu kez 67 milyon dolar istenmişti.

Çiftliği milyarder yatırımcı Ron Burkle, 22 milyon dolar (yaklaşık 167 milyon lira) satın aldı. Burkle dünyanın farklı yerlerinde üyelik sistemiyle hizmet veren Soho House’ların da hissedarlarından biri.

2009’da hayatını kaybeden Jackson, çiftliği 1988 yılında 19.5 milyon dolara almıştı. Neverland ismi büyümeyi reddeden bir çocuğun hikayesi olan ‘Peter Pan‘den geliyor. 2005’te çiftliğe giden çocuklardan biriyle ilgili çocuk istismarı suçundan yargılanan Jackson beraat etmişti. Dava sonrası bir daha çiftliğe gitmeme kararı almıştı.