Ölümcül uyarısı! Vahşet geri döndü...

Geçen yıl, kuduz aşısı da dahil olmak üzere, ihtiyati tedavi gerektiren yarasalara maruz kalan dokuz insan vakası olan Güney Avustralya'da üçüncü kez ABV hastalığı tespit edildi.

Ölümcül uyarısı! Vahşet geri döndü...

Güney Avustralya'da yarasaların kuduz benzeri olan ve bir ısırıkla ölüme yol açan ABV hastalığını taşımaya başladığına ilişkin uyarılar yapılmaya başlandı. Ülkede üçüncü kez ABV hastalığı tespit edildiği bildirildi.

Yarasalar, çiziklerini veya ısırıklarını insanlar için "her zaman ölümcül" hale getiren ölümcül bir virüs olarak tanımlanan kuduz benzeri virüs, enfekte yarasaların sebep olduğu çizikleri veya ısırıklarını insanlar için "her zaman ölümcül" hale getiriyor.

Kuduz ile aynı aileden gelen Avustralya yarasa kuduz virüsü (ABL) ilk olarak 1996 yılında tanımlandı. Güney Avustralya Sağlık Sağlık ve Esenlik Dairesi, bölgedeki yarasalarda virüsün üçüncü kez teyit edildiğini söyledi.

Bulaşıcı Hastalık Kontrol Şubesi'nden Dr. Louise Flood, "ABL, enfekte bir yarasa tarafından ısırılırsa veya çizilirse insanlara bulaşabilen kuduz benzeri bir hastalık" dedi.

Kuduz virüsü ve ABL, genellikle enfekte bir hayvandan ısırık yoluyla bulaşan, lyssavirüs adı verilen bir virüs grubuna aittir. Hepsi merkezi sinir sistemini etkiler ve genellikle ölümcül hastalıklara neden oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü, her yıl dünya çapında 55 binden fazla insanın kuduzdan öldüğünü tahmin ediyor. Kuduz virüsü şu anda Avustralya'da karada yaşayan hayvanları etkilemezken, yakından ilişkili ABLV meydana gelir ve yarasalardan insanlara bulaşabiliyor.