Ölümcül virüsü kaptı, sahibinden evde tüm hayvan besleyenlere önemli uyarı geldi! Çok dikkat etmek gerek

Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Kuzey Batı bölgesinde yer alan Lancashire’da yaşayan bir kadının evcil hayvanı virüse yakalandı. Ölümcül bir hastalığa yakalanan köpek yaşamla savaşırken, sahibi diğer evcil hayvan sahiplerinin dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Ölümcül virüsü kaptı, sahibinden evde tüm hayvan besleyenlere önemli uyarı geldi! Çok dikkat etmek gerek

Lancashire’da yaşayan  Amy Riley’e ait evcil köpek Cookiye’ye , parvovirüs isimli bulaşıcı ve ölümcül bir virüse yakalandı. Lancashire Telegraph'ın haberine göre, Amy, altı aylık yavrunun virüsü Lancashire, Darwen'deki evinin yakınlarından kaptı. 12 Haziran'da kusmaya başlayarak belirti gösteren hayvan hemen hastaneye kaldırıldı.

Ölümcül virüsü kaptı, sahibinden evde tüm hayvan besleyenlere önemli uyarı geldi! Çok dikkat etmek gerek - Resim : 1

 HEMEN VETERİNERE GÖTÜRDÜ 

Amy, köpeği başlangıçta gastrit geçirdiğini düşünen veterinere götürdü. Sahibi Cookie'nin dışkısında kan fark ettiğinde basit bir gastrit olmadığı anlaşıldı. Amy "Onu veterinerler tarafından yeniden değerlendirilmesi için götürdüm, onlar daha sonra parvovirüs kapmış gibi göründüğünü ve hastaneye kaldırılması gerektiğini söylediler” dedi. Amy'nin başlangıçta Cookie'nin kabul edilmesi için yeterli parası yoktu ve bu nedenle çift, veterinerler onun durumunun üç gün içinde düzeleceğini umarak antibiyotiklerle eve gönderildi.

Ölümcül virüsü kaptı, sahibinden evde tüm hayvan besleyenlere önemli uyarı geldi! Çok dikkat etmek gerek - Resim : 2

 HAYVANLARINIZA DİKKAT EDİN UYARISI GELDİ 

Parvo olarak da bilinen parvovirüs, köpekten köpeğe dışkılarıyla doğrudan veya dolaylı temas yoluyla yayılan oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Ölümcül kabul edilen hastalık içinde uyarılarda bulunan Amy hayvanlarınıza dikkat edin uyarılarında bulundu.