Ölümü Fransa sokaklarını savaş alanına çevirdi! Polis kurşunuyla öldürülen Nahel'in ailesi ilk kez konuştu

Fransa'da polis kurşunuyla öldürülen 17 yaşındaki Afrika kökenli Nahel M.’nin büyükannesi Nadia, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ülkede günlerdir süren protestolarla ilgili sükunet çağrısında bulundu. Nadia, torununu öldüren polis memuru için başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili içinin sızladığını söyledi.

Ölümü Fransa sokaklarını savaş alanına çevirdi! Polis kurşunuyla öldürülen Nahel'in ailesi ilk kez konuştu

Fransa’nın Nanterre kentinde 27 Haziran’da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Nahel M.’nin büyükannesi Nadia, Fransız BFM TV’ye konuştu. Nadia, 17 yaşındaki torununun polis tarafından öldürülmesinin ardından ülkede günlerdir süren protestoların ardından sükunet çağrısında bulundu.

 "NAHEL'İ BAHANE EDİYORLAR"
Nadia, "Dükkanları, otobüsleri ve okulları yok etmelerini istemiyoruz. Nahel'i bahane ediyorlar. Ortalık sakinleşsin istiyoruz.” ifadelerini kullanarak, torununu öldüren polis için yapılan bağışların içini sızlattığını belirtti.

TORUNUNU ÖLDÜREN POLİSLERE 'KIZGIN'
Torununu vuran polis memurunun herkes gibi cezalandırılacağına inandığını söyleyen Nadia, torununu öldüren polislere "kızgın" olduğunu fakat bunun tüm polis memurlarından nefret ettiği anlamına gelmediğini aktardı.

POLİS İÇİN 700 BİN EURO TOPLANDI
Nahel M.’yi vurarak öldüren polis memuru için başlatılan yardım kampanyasında binlerce euro yardım toplandı. Tutuklu yargılanan polis memuru için yardım kampanyası kapsamında şu an 700 bin eurodan fazla para toplandığı açıklandı.

KAMPANYA AŞIRI SAĞCI ESKİ POLİTİKACI TARAFINDAN BAŞLATILDI
Yardım kampanyası Fransa'daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan aşırı sağcı Eric Zemmour'u destekleyen eski bir politikacı olan Jean Messiha tarafından başlatıldı. Kampanyanın sayfasında polis memurunun “işini yaptığı ve şimdi yüksek bir bedel ödediği" ifadeleri yer aldı.

 POLİS TUTUKLU YARGILANIYOR
Fransa’da Nahel M.’nin ölümünün ardından patlak veren protestolar 5 gündür devam ederken, yaklaşık 800 kişi çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alındı. Öte yandan Nahel M.’yi öldüren polis ise açığa alınarak tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.