Ömer Çelik’ten provokasyona sert tepki: Çirkin saldırıyı lanetliyoruz… İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Çelik, İsviçre makamlarını terörle ve nefret suçlarıyla mücadele konusunda kararlı olmaya davet etti.

Ömer Çelik’ten provokasyona sert tepki: Çirkin saldırıyı lanetliyoruz… İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

İsviçre'nin Zürih kentinde, PKK’lı teröristlerin de bulunduğu 'Zürih Devrimci Grev Kolektifi' adlı grubun üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk bayrağını hedef alan çirkin provokasyonlar düzenledi.

İSVİÇRE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

İsviçre`nin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı`na çağrıldı. 14 Haziran günü Zürih''te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ı hedef alan maket yakma ve pankart açma olayının olduğunun öğrenilmesi üzerine İsviçre''nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, bu sabah Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri Bakanlığına davet edildi.

“ÇİRKİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsviçre'deki skandala tepki gösterdi.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Çelik, "İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz. İsviçre makamlarını terörle ve nefret suçlarıyla mücadele konusunda kararlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.