Ömer Tuğrul İnançer'e son veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rabbim mekanını cennet eylesin

76 yaşında hayatını kaybeden mutasavvıf, müzisyen ve yazar Ömer Tuğrul İnançer, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir mutasavvıf, edebiyatçı ve millete, ümmete hizmet noktasında hiç tereddütsüz hayatını sürdürmüş olan hocamızı tanıdım tanıyalı böyle gördüm, böyle bildim. Rabbim mekanını cennet eylesin." dedi.

Ömer Tuğrul İnançer'e son veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rabbim mekanını cennet eylesin

Mutasavvıf, müzisyen ve yazar Ömer Tuğrul İnançer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Bugün Ömer Tuğrul İnançer hocamızı hakka uğurluyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Rabbim sevgili habibinin sancağı altında buluşturmayı nasip etlesin. Her nefis ölümü tadacaktır. Buradan dönüş yok. Hepimizde bunun hazırlığı içinde olmamız gerekiyor. Bir mutasavvıf, edebiyatçı ve millete, ümmete hizmet noktasında hiç tereddütsüz hayatını sürdürmüş olan hocamızı tanıdım tanıyalı böyle gördüm, böyle bildim." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da geçirdiği operasyonun ardından tedavi gördüğü hastanede önceki gece 76 yaşında hayatını kaybeden Ömer Tuğrul İnançer'in Fatih Camii'nde kılınan cenazesine, binlerce kişi katıldı.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

Ömer Tuğrul İnançer 1946 yılında Bursa’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak 1991’e kadar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nda sanatçı-müdür olarak çalışmaya başladı.

Tahsili sırasında özel olarak müzik dersleri aldı. Çeşitli radyo ve televizyon programlarında misafir sanatçı ve konuşmacı olarak ekrana geldi. Birçok yurtiçi ve yurtdışı konserlerde müzik faaliyetlerinde bulundu.