Önce başrol oyuncusu, şimdi de yönetmeni ayrıldı! Fenomen filmde kriz

Hollywood'un kült korku serilerinden Çığlık'ta başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın Gazze desteği nedeniyle işine son verilmesinin ardından filmin yönetmeni de görevini bıraktığını duyurdu. Nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Önce başrol oyuncusu, şimdi de yönetmeni ayrıldı! Fenomen filmde kriz

Çığlık-7 filminin başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın kasım ayında Gazze konusundaki sözlerinin ardından işine son verilmişti. Şimdi de filminin yönetmeni Christopher Landon görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

"BU İŞİN PARÇASI OLAN HERKES İÇİN KALBİM KIRIK"

Landon, "Çığlık-7'den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kâbusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı" ifadesini kullandı. 

Landon, ayrılmasını doğrudan Gazze konusuna bağlamasa da filmin başrol oyuncusu olarak belirlenen Barrera'nın işine son verilmesiyle ortaya çıkan boşluğun doldurulamadığı bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

Barrera, kasım ayında Instagram'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan krizi 'toplama kamplarına' benzetmiş ve Batı medyasının sadece İsrail'in bakış açısını yansıttığını ifade etmişti. 

Filmin yapımcıları 'antisemitizm' iddiasıyla Barrera'nın işine son vermiş, ertesi gün de filmin bir diğer yıldızı Jenna Ortega filmden ayrıldığını duyurmuştu.