Önümüzdeki 2 saate dikkat! Kuvvetli geliyor: AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Ankara ve Kırıkkale için kuvvetli yağış alarmı verdi. Gelecek 2 saat içerisinde gök gürültülü yağış beklenen illerdeki vatandaşların ani su baskınlarına karşı önlem alınması uyarısında bulunuldu.

Önümüzdeki 2 saate dikkat! Kuvvetli geliyor: AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi

AFAD tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, 12 Eylül Pazartesi; Ankara'nın Bala ve Kırıkkale'nin Keskin, Bahşılı, Karakeçili ile Çelebi ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 2 saatlik periyotta yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" uyarısında bulunuldu. 

Kuvvetli geliyor
MGM, Ankara'nın Bala ilçesi ile Kırıkkale'nin güney bölgeleri için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, gelecek 2 saatlik periyotta Bala ile Kırıkkale'nin Keskin, Bahşılı, Karakeçili ve Çelebi ilçelerinde gök gürültülü sağanak görülecek. Yerel kuvvetli yağışların beklendiği bu süreçte, oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Önümüzdeki 2 saate dikkat! Kuvvetli geliyor: AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi - Resim : 1

10 ilde sarı alarm
Genel Müdürlük Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Düzce illerinde sarı alarm verdi. 

Valilik uyardı
Ankara Valiliği ise Bala ilçesi için uyarı yayımladı. Açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere  göre; Bala ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 2 saatlik periyotta yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir." denildi.