Önümüzdeki 5 gün için meteorolojiden şok edici uyarı geldi! Sıcak hava dalgası yeniden geldi kapımıza dayandı... 6 dereceye kadar yükseliş bekleniyor

Önümüzdeki 5 gün için meteorolojiden şok edici uyarı geldi. Sıcak hava dalgası yeniden geldi kapımıza dayandı. Yurdun birçok kesiminde yaşanması beklenen sıcak hava dalgasına karşı önemle uyaran meteoroloji aynı zamanda birçok bölgede yaşanacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış içinde vatandaşlarımızı uyardı.

Önümüzdeki 5 gün için meteorolojiden şok edici uyarı geldi! Sıcak hava dalgası yeniden geldi kapımıza dayandı... 6 dereceye kadar yükseliş bekleniyor

Önümüzdeki 5 gün için meteorolojiden şok edici uyarı geldi.  Yurdun birçok bölgesinde etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına karşı resmi uyarı veren resmi kaynaklar yine birçok bölgede etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış içinde vatandaşlarımızı tek tek uyardı. 

SICAK HAVA DALGASI YOLDA

Meteoroloji yeni hafta için hava durumu haritasını paylaştı. Bugün birçok kent için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alarmı verilirken önümüzdeki 5 gün için ise bazı kentlerde ‘sıcak hava dalgası’ uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Burdur ile Niğde çevreleri ve Kayseri, Sivas'ın doğusu ile Malatya'nın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Önümüzdeki 5 gün için meteorolojiden şok edici uyarı geldi! Sıcak hava dalgası yeniden geldi kapımıza dayandı... 6 dereceye kadar yükseliş bekleniyor - Resim : 1

SICAKLIK TÜM YURDA YAYILACAK

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün pazartesi Doğu Karadeniz’de öğlen yağmur var. Toroslarda hafif. Sıcaklıklar tüm yurtta ortalamanın 3-4 derece üzerinde. Önümüzdeki 5 gün Ege (kuzey ege hariç) ve Güneydoğu da "sıcak hava dalgası" var.  Ege'de İzmir Manisa Aydın Uşak Denizli Muğla 40 derecelerde”

Prof. Dr. Şen, "İstanbul bu hafta 32-33 derece Haziran ortalaması 28 derece. İzmir bu hafta 35-39 derece. Haziran ortalaması 31.3 derece. Antalya 31-33 derece. Haziran ortalaması 31.6 derece. Ankara 30-31 derece Haziran ortalaması 27.3"

 

Önümüzdeki 5 gün için meteorolojiden şok edici uyarı geldi! Sıcak hava dalgası yeniden geldi kapımıza dayandı... 6 dereceye kadar yükseliş bekleniyor - Resim : 2