Onun hakkında bu bilgiyi ilk defa duyacaksınız. Meğer tüm canlıların yaşamak için yaptığı şeyi, vahşi sürüngen bu şekilde yapıyormuş

Dünyanın en vahşi sürüngenlerinden biri olan yılan, kendi başına tüm canlıların yaşamak için yaptığını şeyi yaparken görüntülendi. Onu belki ilk defa su içerken görmediniz ancak yılanların nasıl su içtiğine dair bu bilgiyi ilk defa duyacaksınız. Peki, yılanlar nasıl su içer?

Canlıların büyük bir çoğunluğu su içerek yaşamlarını sürdürebilirler. Susuz kalmak demek bir nevi ölüm demektir. Dünyanın en korkunç ve en vahşi sürüngenlerinden biri olan yılanlar da su içerek hayatta kalan canlılardandır. Ancak yılanlar, suyu diğer canlılardan biraz daha farklı içiyorlar. Peki yılanlar nasıl su içer? 

NASIL SU İÇERLER?

Dil, yılanların su almasına yardımcı olmaz. Çenelerini bastırarak suyu içeri çekmek için negatif basınç yaratırlar ve ardından ağızlarını yan taraftan kapatarak pozitif basınç oluşturarak suyu vücutlarının geri kalanına iterler. Yılanlar suyu dilleriyle yutarak ya da suyu sadece ağızlarındaki bir delikten emerek içmezler. Sünger benzeri bir kılcal hareket kullanırlar.