Operasyonun çirkin ve güzel yanları

Ülkemizin güneyinde, bizim beraber büyüdüğümüz, 40 yıldır mücadele ettiğimiz yeni Kandiller oluşmasın diye, harekete geçtik. Önce masada ne kadar haklı olduğumuzu anlattık şimdi de sahada gerekeni yapıyoruz.

Bu arada, son birkaç gündür öyle şeyler yaşanıyor ki, bir yandan eteklerdeki taşlar dökülürken, ardı ardına itiraflar geliyor, diğer yandan ise ülke birliği açısından çok değerli adımlar atılıyor.

Önce çirkinliklerden başlayalım…

“Türkiye ekonomisine operasyon çekiliyor” dediğimizde bize burun kıvıranlar, Trump’ın açıklamalarından sonra sanırım ne kadar haklı olduğumuzu görmüşlerdir. Trump, daha önce Rahip Brunson olayında olduğu gibi, eğer limitlerini aşarsa Türk ekonomisini çökertiriz, diyerek ekonomimiz üzerinde operasyon çektiklerini itiraf etmiştir.

Sadece bu mu?

Aynı Trump, “Türkiye bu operasyonu çok önce yapacaktı. Obama yönetimi bu PKK’lıları oraya getirdi. Asıl ölümcül hata buydu. PKK, Türkiye’nin doğal düşmanı” diyerek PKK terör örgütü ile nasıl iş tuttuklarını da itiraf etmiş oldu. Bu açıklama aynı zamanda Türkiye’nin davasında ne kadar haklı olduğunun da kanıtıdır.

Çirkinlik demişken, hemen her defasında olduğu gibi, ulusal güvenliğimizle ilgili konular gündeme geldiğinde ortaya çıkan içimizdeki hainlerden bahsetmiyorum bile.

İşin güzel taraflarına gelince…

HDP hariç, Meclis çatısı altındaki bütün partilerin operasyona verdikleri destek, Mehmetçiğimizle ilgili temennileri milletin özlediği tablo niteliğinde. Hele, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Muharrem İnce gibi muhalif kimlikleriyle tanınan isimlerin, ülke söz konusu olunca, takındıkları tavır, verdikleri destek övgüye değer.

Sonuçta kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz!

Allah muzaffer eylesin…