"Arılarım beni tanır!" dedi... Binlerce arının içerisine yarı çıplak daldı!

Ordu'da Balcılık yapan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, kendi arılarına olan güvenini farklı bir yöntem kullandı ve içerisinde binlerce arının olduğu peteğe yarı çıplak şekilde daldı.

"Arılarım beni tanır!" dedi... Binlerce arının içerisine yarı çıplak daldı!

Olay, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşandı. Sosyal medyada ‘Balcı Abdulkadir’ olarak tanınan 43 yaşındaki Abdulkadir Yirmibeşoğlu'nun 300'e yakın peteği bulunuyor. Yirmibeşoğlu, arılarını günün belirli saatlerinde insanları ısırmadığını ve kendisine asla zarar vermeyeceğini iddia etti. Abdulkadir Yirmibeşoğlu, kendi arılarına olan güvenini göstermek için farklı bir yöntem kullandı ve içerisinde binlerce arının olduğu peteği yarı çıplak şekilde açtı.

Yirmibeşoğlu, arıların dilinden anladığını ve onlarla bağ kurduğunu söyledi. Peteklerini açtıktan sonra gömleğini, atletini çıkartıp, eşofmanının paçalarını da yukarı kaldırarak yarı çıplak şekilde binlerce arıyla adeta dans etti.

Abdulkadir Yirmibeşoğlu, bu işlemin profesyonel bir şekilde yapılması gerektiğini, aksi takdirde tehlikeli sonuçların ortaya çıkabileceğini sözlerine ekledi. Yaptığının, kendince doğru olduğunu, kimsenin böyle korunmasız şekilde arıların içerisine girmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

“Arılarım başkalarını ısırabilir ama beni tanıyorlar"

Yirmibeşoğlu, arıların tam öğle vaktinde çalıştıklarını, bu nedenle ısırmadıklarını ifade ederken, her ne kadar arıcılıkla uğraşılsa da kimsenin korunmasız ve maskesiz bir şekilde arılara dokunmaması gerektiğine belirtti.

Abdulkadir Yirmibeşoğlu, “Bu iş profesyonel işi. Arı bu söylediğim saatte bal alıyor, çalıştığı için de kimseye dokunmaz. Arıların içerisine neredeyse çıplak girdim herhangi bir sorun yok. Benim arılarım beni tanıyor, ben onlarla muhabbet ediyorum, yemek yiyorum. Başkalarını ısırabilir ama bana bir şey yapmıyor. Arılarım beni ve yabancıyı tanıyorlar” şeklinde konuştu.

“Arıların ne yapacağı belli olmaz, başkalarına hiç tavsiye etmem”

Yirmibeşoğlu, “Ben arılarıma güveniyorum, bana bir şey yapmaz. Başkalarına hiç tavsiye etmem çünkü bu arının ne yapacağı hiç belli olmaz. Ben yıllardır arılar ile iç içe olduğum için bana bir şey yapmadı. Ben kendim de daha önceden bazı tehlikeler atlattım. Önceden balı bile maskesiz aldığım oldu. Ben arıların içerisine kırmızı veya siyah renkle girseydim, hiç şansım yoktu, arılar beni vururdu. Parfüm, sabun, ter kokusu olduğu zaman arılar yine insana vurur.Arılarıma o kadar güveniyorum. Onlar benim canım, seslerini duymazsam rahat edemiyorum” ifadelerine yer verdi.