Ormanın en güçlüsü, devasa büyüklükteki korkunç yaratığı çenesiyle kavrayıp oradan oraya savurdu

Vahşi doğada, bir boz ayının gücünün kıyaslanacağı çok az hayvan vardır. Paylaşılan yeni bir görüntü, boz ayının ne kadar güçlü bir hayvan olduğunu gözler önüne serdi. Kocaman bir bizonu çenesiyle kavrayan ayı, hayvanın cesedini resmen oradan oraya savurdu.

Ormanın en güçlüsü, devasa büyüklükteki korkunç yaratığı çenesiyle kavrayıp oradan oraya savurdu

Bir erkek Amerikan bizonunun ortalama ağırlığı 453 kilogram ila 1 ton arasında değişirken, dişilerin ortalama ağırlığı 360 kilogram ila 545 kilogram civarındadır. Boyutları çok büyük olmalarına rağmen genellikle yalnızca bitki örtüsüyle beslenirler. Bu nedenle bizonlar, ayılar ve kurt sürüleri gibi yırtıcı hayvanlar için kolay bir avdır.

Ormanın en güçlüsü, devasa büyüklükteki korkunç yaratığı çenesiyle kavrayıp oradan oraya savurdu - Resim : 1

KOLAYLIKLA ELE GEÇİRDİ

Bu videoda, Yellowstone Milli Parkı'ndaki bir boz ayıyı, ölü bir boğa bizonunu neredeyse kolaylıkla ele geçirdiğini görebilirsiniz; çünkü devasa yaratığın diğer tarafından beslenebilmesi için leşin tamamen ters çevrilmesi yalnızca birkaç çekiş gerektirir. Görüntülerde, leşin etrafında oturan çok sayıda akbabayı görüyorsunuz ve kuşların yiyeceklerini aç boz ayıdan geri alma şansları sıfır, ancak artıkları toplama fırsatları da olabilir. Görünüşe göre ölü boğa bizonu bir aracın çarpması sonucu ciddi şekilde yaralanmış ve ölümüyle sonuçlanmıştı.

Ormanın en güçlüsü, devasa büyüklükteki korkunç yaratığı çenesiyle kavrayıp oradan oraya savurdu - Resim : 2

"DEVASA BÜYÜK LEŞİ TERS ÇEVİRDİ"

Başlık hikayenin tamamını anlatıyor: “Görünüşe göre boğa bizonuna bir araç çarptı ve yaralandı. Yellowstone Nehri'ni geçmeyi başardı ve nehrin hemen doğusundaki yamaçta öldü. Bu boz ayı leşi buldu ve onunla beslenmeye başladı. Bu videoda hayvanın göbek bölgesine ulaşabilmek için leşi ters çeviriyor. Etoburların ilk yemeyi sevdiği hayvanın bu kısmıdır. Bu erkek bizonun ağırlığı 453 kiloragram ila 1 ton arasında olabilir ve bu da boz ayının inanılmaz gücünü gösteriyor.” dedi.