Ortadoğu'da gerilim tırmandı! İran, İsrail'in saldırısı sonrası intikam ateşini yaktı

Ortadoğu’da gerilim tırmandı. İsrail’in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran'a ait konsolosluk binasına düzenlediği ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası İran intikam ateşini yaktı. Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, saldırının cevapsız kalmayacağını açıkladı.

Ortadoğu'da gerilim tırmandı! İran, İsrail'in saldırısı sonrası intikam ateşini yaktı

İsrail ordusu, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran'ın konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu, üst düzey yetkililerin bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in İran elçiliğine yönelik saldırısı sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı. İsrail basını saldırıyı 'stratejik darbe' manşeti ile duyurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre bölgedeki son durumu değerlendiren CNN International, 'Ortadoğu yeniden uçurumun eşiğinde' yorumunda bulundu. İran'dan ise saatler sonra ABD'ye açık bir mesaj geldi.

Lübnanlı el-Mayadin kanalı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği ve üst düzey bir Kudüs Gücü generali ile diğer İran Devrim Muhafızları üyelerinin öldürüldüğü iddia edilen saldırısını ele aldığını ve şunları söylediğini bildirdi: "Siyonistler bunu başaramayacaklarını bilmeliler. Amaçları; Şam'daki konsolosluğa saldırı suçu cevapsız kalmayacaktır."