Ortaokullarda yeni kural! MEB, gerekçeleri sıraladı: "Rastgele aldığımız bir karar değil"

MEB baraj puanının 70'e çıkarılmasının gerekçelerini açıkladı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife Seçer, "Araştırma sonuçlarımız, Türkçe dersi ile ilgili aldığımız önlemlerin bir ihtiyaç, bir gereklilik olduğunu ortaya koydu." değerlendirmesini yaptı.

Ortaokullarda yeni kural! MEB, gerekçeleri sıraladı: "Rastgele aldığımız bir karar değil"

Türkçe'nin doğru kullanımı için ortaokullarda yeni bir dönem başlıyor. Geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda, Türkçe'den ortalama 70 alamayan öğrencilerin sınıf geçmesi zorlaşacak.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife Seçer, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne yansıyan ve ortaokullarda 45 olan sınıf geçme puanının Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltilmesi yönündeki karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçer, temel eğitimde öncelikle Türkçe dil eğitimine yönelik önlemleri hayata geçirdiklerini söyledi.

"RASTGELE ALDIĞIMIZ BİR KARAR DEĞİL"

Seçer, aldıkları tüm kararları, akademisyenler, uzmanlar, sahadaki öğretmenler ve diğer paydaşlarla iş birliği yaparak hayata geçirdiklerini bildirdi.

İlkokullarda ve ortaokullarda çocukların dil becerilerini ölçmeye yönelik araştırmalar yaptıklarını belirten Seçer, şu bilgileri verdi:

Covid-19 salgını sürecinde tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de dijitalleşme büyük bir hız kazandı ve bu durum öğrencilerimizin erken yaşlardan itibaren teknolojiyle çok daha fazla vakit geçirmelerine neden oldu. Ailelerin bu süreçte çocuklarının dil becerisini geliştirmeye yönelik verebilecekleri destek ne yazık ki sınırlı oldu. Özellikle uzaktan öğretim sürecinin öğrencilerimiz üzerindeki etkisini ölçtük. Konuyu çok geniş kapsamlı araştırma yöntemlerini kullanarak ortaya koyduk.