Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: En İyi Film için getirilen yeni kurallar tepki yarattı

Sinemanın en prestijli ödülü olan Oscar Ödülleri'nde yeni kurallar belirlendi. En İyi Film dalındaki adaylıklar için getirilen yeni şartlar sektörde tepkilere neden oldu.

Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: En İyi Film için getirilen yeni kurallar tepki yarattı

1929'dan bu yana verilen ve film dünyasının en prestijli ödül töreni olan Oscar Ödülleri'ne yeni kurallar getirildi. 

Filmlerin, En İyi Film dalında aday gösterilebilmesi için yeterli sayıda farklı etnik köken ve engelli oyuncunun yer alması şartı getirildi.

Bu kural, 2024 yılından itibaren geçerli olacak. 

Hem ekranda hem de kamera arkasında çeşitliliği teşvik etmek için böyle bir adım atan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, dört temel kriteri açıkladı.

"NEDEN SEÇENEKLER KISITLANSIN Kİ?"

Akademi'nin bu kararı bazı kesimlerden tepki çekti. New York Post'un haberine göre, bir filmin Oscar'a aday gösterilmesi için bu tür kriterlerin şart koşulması eleştirildi.

Akıllara, başarılı filmlerin sırf kadrosunda "beyaz olmayan hiç kimse olmadığı için" aday gösterilip gösterilmeyeceği sorusu geldi.

Akademi'nin bu kararını pek çok kişinin desteklemediği ancak tepki çekmek istemediği için sessiz kalmayı tercih ettiği biliniyor.

The Post'a konuşan bir yönetmen "Role uygun kişinin seçilmesi gerekiyor. Neden seçenekler kısıtlansın ki?" yorumunda bulundu.

OSCAR TARİHİNE GEÇTİ

Oscar Ödülleri'nde toplamda 7 ödül kazanan "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" filminin başrol oyuncusu Michelle Yeoh, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak bu ödülü kazanan ilk Asya kökenli kadın oyuncu olmuştu. (NTV)