Oscar ödüllü oyuncudan Filistin’e destek

Oscar ödüllü ABD’li oyuncu Susan Sarandon Filistin’e destek açıklaması yaptı. Ünlü oyuncu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Gazze'de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin'in yanındayım." ifadesini kullandı.

Oscar ödüllü oyuncudan Filistin’e destek

1995 tarihli "Ölüm Yolunda" filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Susan Sarandon, sosyal medya hesabından ABD'nin New York kentinde, 5 Kasım'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisinden bir fotoğrafını paylaştı.

Oscar ödüllü oyuncudan Filistin’e destek - Resim : 1

“HERKES ÖZGÜR OLANA KADAR KİMSE ÖZGÜR DEĞİLDİR”

76 yaşındaki ünlü isim, "Gazze'de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin'in yanındayım. Herkes özgür olana kadar kimse özgür değildir" ifadelerini kullandı.

JOE BIDEN’A MEKTUP YAZMIŞLARDI

Susan Sarandon, 21 Ekim'de, aralarında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jon Stewart, Kristen Stewart, Mahershala Ali ve Riz Ahmed gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 55 sanatçı ve aktivist ile birlikte gönderdiği mektupla ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail ve Filistin arasında ateşkes çağrısı yapmasını istemişti.

SUSAN SARANDON KİMDİR?

Susan Sarandon (d. 4 Ekim 1946), Amerikalı oyuncu ve aktivisttir. Bir Akademi Ödülü, bir BAFTA Ödülü ve bir Screen Actors Guild Ödülü'nün yanı sıra bir Daytime Emmy Ödülü, altı Primetime Emmy Ödülü ve dokuz Altın Küre Ödülü adaylığı olmak üzere çeşitli ödüllerin sahibidir.

Sarandon, New York'un Jackson Heights semtinde doğdu ve büyüdü. Catholic University of America'dan drama bölümünden mezun olduktan sonra, küçük film rollerinde ve televizyon işlerinde görünmeye başladı. 1970'lerin başında, Rocky Horror Picture Show (1975) gibi kült klasiklerde rol alarak ana akım izleyicilerin dikkatini çekti. Ardından gelen yıllarda, Atlantic City (1980), Thelma and Louise (1991), Dead Man Walking (1995), Lorenzo's Oil (1992) ve Stepmom (1998) gibi filmlerle oyunculuk kariyerinin zirvesine ulaştı.

Sarandon, oyunculuğunun yanı sıra sosyal ve politik aktivistiyle de tanınır. 1999 yılında UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atandı ve 2006 yılında Action Against Hunger Humanitarian Award ödülünü aldı. 2022 yılında, dünyanın en büyük mayın temizleme organizasyonu olan HALO Trust'ın elçisi oldu.

Sarandon, günümüzde hala aktif olarak çalışmaktadır ve yeni film ve televizyon projelerinde yer almaktadır. Ayrıca, çeşitli sosyal ve siyasi konularda aktivizmini sürdürmektedir.