Oscarlı yıldızdan "Filistin" özrü! "Büyük pişmanlık duyuyorum"

Oscar ödüllü oyuncu Susan Saradon, Filistin'e destek mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle "pişmanım" diyerek özür diledi. Konuşması antisemitik bulunan Saradon, "Yahudiler bugüne kadar devam eden ayrımcılık ve dinsel şiddete uzun süredir aşinadır. Bu gerçeği küçümsediğim ve bu yorumla insanları incittiğim için büyük pişmanlık duyuyorum" dedi.

Oscarlı yıldızdan "Filistin" özrü! "Büyük pişmanlık duyuyorum"

Ünlü oyuncu Susan Saradon, Filistin'e destek mitinginde yaptığı konuşmada söylediği, "Bu dönemde Yahudi olmaktan korkan ve bu ülkede Müslüman olmanın nasıl bir his olduğunu tatmaya başlayan pek çok insan var" sözleri nedeniyle özür diledi.

Instagram'dan yaptığı paylaşıma "Geçenlerde, Gazze'deki acil insani krizi vurgulamak ve ateşkes çağrısı yapmak isteyen çeşitli aktivistlerden oluşan bir grupla birlikte bir mitinge katıldım. Konuşmayı planlamamıştım ama sahneye çıkıp birkaç söz söylemem için davet edildim. Nefret suçlarındaki artışa ilişkin endişemi iletmek amacıyla, Yahudi karşıtı nefretin hedefi olan Amerikalı Yahudilerin, 'bu ülkede sık sık şiddete maruz kalan Müslümanlar gibi olmanın nasıl bir şey olduğunu tattıklarını' söyledim. Bu ifade korkunç bir hataydı çünkü yakın zamana kadar Yahudilerin zulme yabancı olduğunu ima ediyordu, oysa tam tersi" dedi.

Sarandon, açıklamasını, "Hepimizin bildiği gibi, Avrupa'da yüzyıllarca süren baskı ve soykırımdan Pittsburgh, Pennsylvania'daki Hayat Ağacı saldırılarına kadar, Yahudiler bugüne kadar devam eden ayrımcılık ve dinsel şiddete uzun süredir aşinadır. Bu gerçeği küçümsediğim ve bu yorumla insanları incittiğim için büyük pişmanlık duyuyorum. Her türlü bağnazlığa karşı mücadelede dayanışmayı göstermek niyetindeydim, bunu yapamadığım için üzgünüm. Tüm insanlar için barışa, gerçeğe, adalete ve şefkate olan bağlılığımı sürdüreceğim. Umarım, özellikle de aynı fikirde olmadığımız kişilerle diyalog kurma isteğiyle ve sevgiyle buluşabiliriz” sözleriyle tamamladı.

NE OLMUŞTU?

77 yaşındaki Amerikalı oyuncu, New York'ta Filistin'i destekleyen mitinge katılmış ve "Bu dönemde Yahudi olmaktan korkan ve bu ülkede Müslüman olmanın nasıl bir his olduğunu tatmaya başlayan pek çok insan var" yorumunu yapmıştı.

Filistin'e destek yürüyüşünde yaptığı konuşma sonrası, Hollywood'un ünlü menajerlik ajansı "United Talent Agency" (UTA), Sarandon'la yollarını ayırdığını duyurmuştu. Sarandon, UTA ile 2014'ten bu yana çalışıyordu. UTA, Hollywood'un en büyük ve en prestijli menajerlik şirketlerinden biri. Temsil ettiği isimler arasında Johnny Depp, Harrison Ford, Charlize Theron gibi oyuncular var.