Galatasaray, geçtiğimiz sezon kazanılan Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan Victor Osimhen’in kadrosuna katmak için yoğun çaba göstermiş ve oyuncu tarafıyla anlaşmaya varmıştı.
Yıldız futbolcu 16 milyon euro maaş ve sponsorlu gelirleriyle 21 milyon euroyu bulacak bir bedel karşılığında sarı-kırmızılı kulüple 3+1 yıllık anlaşma sağlamıştı.
Sarı-kırmızılı kulüp bunun üzerine Osimhen ile anlaştıktan sonra Napoli ile masaya oturmuş ve ilk olarak 50 milyon euro, daha sonra ise 60 milyon euroluk iki teklif yapmıştı. Ancak Napoli 75 milyon euroluk serbest kalma maddesinin ödenmesi konusunda taviz vermemişti.
Bunun üzerine Galatasaray yönetimi, Osimhen için 75 milyon euroyu ödeme kararı almış ve Napoli ile yeniden görüşmeler başlamıştı. İtalyan ekibi Galatasaray’dan transfer için teminat mektubu istedi. Sarı-kırmızılı takım, 40 milyon avro peşin ve banka teminatlı 35 milyon avroyu iki taksitle ödeme teklifini Napoli’ye iletmiş ve beklemeye geçmişti.
Ancak Napoli kulübü sonra olarak 40 milyon euro garanti ödemenin yanı sıra geri kalan 35 milyon euronun 2026'ya kadar ödenmesini talep etti.
NAPOLI, OSIMHEN'İN SONRAKİ SATIŞINDAN PAY İSTEDİ
Ertan Süzgün’ün haberine göre Napoli başkanı De Laurentiis, Victor Osimhen’in sonraki satışından %10 pay (kârdan da değil direkt olası satışından) maddesini anlaşmaya koymak istedi. Galatasaray, bu isteği kabul etmedi.
DURSUN ÖZBEK, NAPOLI'NİN İSTEKLERİNDEN RAHATSIZ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Napoli’nin isteklerinin sürekli değişmesinden dolayı hayli rahatsız oldu. Özbek, yapılan son teklifin kabul edilmesini istiyor.
GALATASARAY'DAN YENİ TEKLİF
İtalyan gazeteci Nico Schira'nın haberine göre Galatasaray, Osimhen için yaptığı teklifi revize etme kararı aldı. Galatasaray 75 milyon euronun 45- 50 milyon euroluk kısmını hemen ödemek, kalan 25-30 milyon euroyu ise 1 yıl içinde 1-2 taksitle ödemek istiyor.
Yaşanan süreçten en çok rahatsız olan bir başka isim ise golcü futbolcu Osimhen oldu. Sabah’ın haberine göre Napoli kampına katılmamak için kulübe sağlık raporu gönderen Osimhen net bir mesaj verdi.
OSIMHEN'DEN SERT SÖZLER
Golcü futbolcu, Napoli Başkanı De Laurentiis ve yönetimine “Galatasaray’da oynamak istiyorum. İstedikleri bonservis bedelini veriyorlar, başka takıma gideceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Artık yeter, bu tavrınıza inanamıyorum. Benimle ne sorununuz var!” diyerek tepki gösterdi.
Osimhen’in tavrı sonrası Napoli Başkanı De Laurentiis’in bu kez nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.
OSIMHEN'İN ARKADAŞI DA İSYAN ETTİ
Osimhen’in yakın arkadaşı Buchi Laba, Napoli’nin tutumuna sosyal medyadan isyan etti. Laba paylaşımında, “Napoli, Victor’a geçen sene yaptıklarını tekrarlıyor. Kasıtlı olarak sinirlendirip yıpratıyorlar. Osimhen çok daha iyisini hak ediyor. Başkanın sinir bozucu olacağını tahmin ediyordum ama bu kadarı kötülük.”
Galatasaray formasını geçen sezon 41 maçta giyen Osimhen, 37 gol atarken 8 de asist yaptı. Yıldız golcünün güncel piyasa değeri 70 milyon euro olarak gösteriliyor.