Osmaniye'de yıkılması planlanan caminin minaresine çıkan ekipler, yukarıda beklemedikleri görüntü ile karşılaştı

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi 11 ilde çok sayıda can kayıplarına ve yıkımlara neden oldu. Hasar alan yapılar arasında Osmaniye’de bulunan Sakarcalık Köyü Camisi’nin minaresi de yer aldı. Minarenin yıkımı gerçekleştirileceği esnada minareye çıkan ekipler leylek yuvası ile karşılaştı. Daha sonra yuva oradan alınarak caminin kubbesine yerleştirildi.

Osmaniye'de yıkılması planlanan caminin minaresine çıkan ekipler, yukarıda beklemedikleri görüntü ile karşılaştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 il arasında  Osmaniye’de yer aldı. Çok sayıda ilde ağır hasarlar kalırken bunlardan biri de Sakarcalık Köyü Camisi’nin minaresi oldu.Minareye yıkım kararı gelmesinin ardından minareye çıkan ekipler tepede bir leylek yuvası ile karşılaştı.

Osmaniye'de yıkılması planlanan caminin minaresine çıkan ekipler, yukarıda beklemedikleri görüntü ile karşılaştı - Resim : 1

MİNAREDEN KUBBEYE ALINDILAR

 Köy muhtarlığı tarafından cami kubbesi üzerine leylek yuvası için özel bir platform yapıldı. Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma neticesinde yuvanın içindeki iki adet yumurta zarar görmeden alındı.

 Osmaniye'de yıkılması planlanan caminin minaresine çıkan ekipler, yukarıda beklemedikleri görüntü ile karşılaştı - Resim : 2