ÖSYM Başkanı Ersoy'dan YKS açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS'ye yönelik yaptığı açıklamada, "Tek amacımız, tek bir adayın dahi sınavdan mağdur olmaması, tüm sınav süreçlerinin sağlıklı bir şekilde geçmesi ve güvenli bir sınav yaşanması" dedi.

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan YKS açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve beraberindeki ÖSYM heyeti Diyarbakır'a gitti. Heyet, 17-18 Haziran'da yapılacak YKS'ye yönelik düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Depremin etkilediği 11 il ve bu iller arasında yer alan Diyarbakır'da sınava girecek aday sayısında geçen yıla göre ciddi artışın olduğunu belirten Ersoy, sınavın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi amacıyla Valilik koordinasyonunda toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Başkan Ersoy, geçen yıl Diyarbakır'da YKS'ye başvuran aday sayının 70 bin, bu yıl da 160 bin civarında olduğunu kaydetti.

TEK BİR ADAY MAĞDUR EDİLMEYECEK

Ersoy, konuşmasının devamında hiçbir adayın mağdur edilmeyeceğini belirtererek, "Tek amacımız, tek bir adayın dahi sınavdan mağdur olmaması, tüm sınav süreçlerinin sağlıklı bir şekilde geçmesi ve güvenli bir sınav yaşanması" ifadelerini kullandı.