ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan son dakika ALES açıklaması!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)için açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan son dakika ALES açıklaması!

170 bin 647 adayın katılımıyla 81 ilde düzenlenecek olan ALES sınavı 20 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek olan ALES sınavında 501 bina ve 6 bin 744 salon ve emniyet görevlisi dahil 23 bin 735 sınav görevlisi yer alacak.

 Toplamda 500 binin üzerinde adayın katılacağı sınav saat 10.15'te başlayacak.  Adaylar 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavda adaylara, sayısal ve sözel testlerden oluşan toplam 100 soru için 150 dakika cevaplama süresi verilecek.il ve ilçe nüfus müdürlükleri ,TC kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için sınav günleri açık olacak.

ALES sınavı için açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sınav organizasyonu süresince emeği geçen herkese teşekkür ederek sınava girecek adaylara başarı dileklerini sundu. Ersoy Pazar günü gerçekleşecek olan ALES için şu ifadeleri kullandı: "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavlarının üçüncüsünü bu hafta sonu gerçekleştireceğiz. Üç ALES'e toplamda 500 binin üzerinde aday katılmış olacak. Ayrıca bu sınavlarda yaklaşık 75 bin sınav  görevlisi görev yapmış olacak."
 

Açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak sınav sonuçları  9 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.