ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, 1 Ağustos'ta düzenlenecek olan 2021- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik (genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri) oturumuna kamuda memur olmayı bekleyen adaylar katılım sağlayacaklar. Peki; KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1 Ağustos'ta düzenlenecek olan 2021- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik (genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri) oturumuna kamuda memur olmayı bekleyen adaylar katılım sağlayacaklar. 101 sınav merkezinde uygulanacak 2021 KPSS'nin ardından sınav soru ve cevapları yayınlanacak. Binlerce adayın ter dökeceği KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından duyurulacak. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.
 ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK? 

KPSS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Ancak daha önceki sınavlar göz önüne alındığında sınav soru ve cevaplarının 1 hafta içerisinde açıklanması ön görülüyor.
 ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI 

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
 ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 4

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.
 ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 5

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ÖSYM duyurdu! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 6