ÖSYM sınav tarihi duyurusunu geri çekti!

Üniversite sınavlarının 17- 18 Haziran olacağı ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Türkiye'de o tarihlerde seçim yapılacağı söylendiği için ÖSYM sınav tarihi duyurusunu geri çekti.

ÖSYM sınav tarihi duyurusunu geri çekti!

8 Ekim 2022’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamasında seçimin zamanında gerçekleştirileceğini ve bir erken seçim söz konusu olmadığını belirtmişti. Bahçeli “Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır” açıklamasını yapmıştı. Ak Parti  Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da geçen hafta yaptığı açıklamada, “Seçim inşallah 18 Haziran 2023’te yapılacak” ifadesini kullanmıştı.

Binlerce adayın katılım sağlayacağı üniversite sınavının 18 Haziran tarihine koyulması kulisleri gündeme geldi. Seçimin 18 Haziran’dan önce bir tarihe alınacağı iddialar arasındayken Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "YKS tarihi Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır" açıklamasını yaptı.

ÖSYM de sınav duyurusunu geri çekti

18 Haziran’da yapılacak sınav için yapılan açıklamalar sonrasında ÖSYM  duyuruyu geri çekerek konuya ilişkin henüz yeni bir açıklama yapmadı.