Otobüs, metrobüs, metro... İstanbulkart’ı olanlar dikkat! Tüm toplu taşımayı bir kereliğine ücretsiz kullanabilirsiniz! Kimse bu yolu bilmiyor

İBB 2022 yılında İstanbullular için toplu taşımayı ücretsiz kullanabilmeleri için fırsatlar sunuyor. Bunlardan birisi de dijital İstanbulkart uygulamasının QR Kod özelliği. Toplu taşımada ücretsiz olarak kullanmak mümkün işte ayrıntılar..

Otobüs, metrobüs, metro... İstanbulkart’ı olanlar dikkat! Tüm toplu taşımayı bir kereliğine ücretsiz kullanabilirsiniz! Kimse bu yolu bilmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda kullanabilmeleri için verdiği İstanbulkart ile toplu taşıma ücretsiz geçiş kampanyasından siz de yararlanabilirsiniz. Peki nasıl? İStanbulkart ile ücretsiz toplu taşıma kullanma kampanyaları neler?

İstanbulkart QR kod ile ücretsiz geçiş

İstanbulkart’ınızı evde unutsanız dahi artık mobil İStanbulkart uygulamasıyla bakiye yükleme, sorgulama ve geçiş gibi durumlarda Dijital İstanbulkartınızı kullanabilirsiniz. Bunu İStanbulkart Dijital uygulamasının QR kod ile yapmanız mümkün.

Artan koronavirüs vakaları sebebiyle de temassız geçiş sağlayan İstanbulkart dijital uygulaması da en çok tercih edilenlerin başında geliyor.

Bir İBB İştiraki olan Belbim’in yeni ve kendisi tarafından yürüttüğü kampanyalar neticesinde İstanbulkart dijital QR uygulamasıyla yapılan ilk geçişler ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

İStanbulkart uygulamasını dijital istanbulkart’ınıza tanımlama yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dijital İstanbulkart tanımlamasını yaptıktan sonra, toplu taşıma araçlarında ödeme noktasında yer alan “QR Kod” bilgisini okutarak, ödemesini tamamlayabilmektedir.

İstanbulkart’ta QR Kod özelliğini ilk defa kullananlar ücretsiz geçiş

İBB iştiraki Belbim’in yeni kampanyası kapsamında ücretsiz geçişten yararlanmak isteyenler ilk olarak İStanbulkart uygulamasını telefona indirmeleri gerekmekte. Daha sonra ise mobil istanbulkart’nıı uygulamadaki dijital İStanbulkart’a tanımlaması gerekmekter. QR kod özelliğiyle toplu taşımada kullanacağıı ilk kullanımdan ücretsiz olarak yararlanabilmekte.

Kampanyadaki toplu taşımada QR kod ile ücretsiz geçiş hakkı, ödeme sistemini ilk defa kullanan İstanbulluların, İstanbulkart’larına otomatik yükleme talimatıyla verilmektedir.

Bu şekilde İstanbullular, kent içi ulaşımda toplu taşımayı hem daha rahat hem de ücretsiz bir şekilde kullanabiliyor.