Akaryakıta zam geldi mi? LPG’ye indirim var mı? Benzin ve motorin fiyatlarında indirim olacak mı?

Petrol fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Dövizde yaşanan değişiklikler, Rusya Ukrayna savaşı derken, Arap ülkelerinden bazıları petrol üretimini düşürme kararı aldı. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında indirim ve zam haberleri gelmeye devam ediyor. Peki, Akaryakıta zam geldi mi? LPG’ye indirim var mı? Benzin ve motorin fiyatlarında indirim olacak mı? Petrol fiyatları ne olur? İşte detaylar…

Akaryakıta zam geldi mi? LPG’ye indirim var mı? Benzin ve motorin fiyatlarında indirim olacak mı?

Dövizde ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalı seyir devam ederken Rusya Ukrayna savaşı ile akaryakıtta başlayan değişiklikler etkisini sürdürüyor. Son olarak Arap ülkeleri petrol üretimini düşürme kararı aldı.

PETROL FİYATLARI NE OLUR?

Suudi Arabistan, Irak, Cezayir, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt'in mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, OPEC+ ülkeleriyle koordinasyon halinde mayıs ayından yıl sonuna kadar gönüllü olarak yapılacak bu kesintinin, Kasım 2022'de alınan kesinti kararına bağlı olduğu vurgulandı. Bu kararın petrol fiyatlarında artışa neden olabileceği belirtiliyor.

LPG’YE İNDİRİM VAR MI?

Otogaza (LPG) gece yarısından itibaren 2 lira 12 kuruşluk indirim bekleniyor. LPG bugün 12,10 - 12,37 civarında satılıyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM OLACAK MI?

Benzin ve motorin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.  Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 20.37 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 21.32 liradan satılıyor.