Otomobil fiyatına kurbanlık develer! 'Yok' satıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da kurbanlık telaşı devam ediyor.

Otomobil fiyatına kurbanlık develer! 'Yok' satıyor

Aydın’da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların yanı sıra kurbanlık develerin de dikkat çektiği belirtildi. İncirliova ilçesinde satışa çıkarılan kurbanlık develerin fiyatları 150 bin TL ile 3 milyon TL arasında değişiyor. Vatandaşlar genellikle çiftliklerden, pazarlardan daha fazla alışveriş yapıyor. İncirliova’da kurbanlık develer aylar öncesinden satılıyor. Develerin güzelliği, şanı, cinsi ve yeteneklerine göre fiyatları 150 bin liradan başlayarak 3 milyon lira arasında değişiyor.

Deve çiftliğinde hazırlıklar tamamlandı. Kurbanlık develer yoğun ilgi görüyor. Çiftlikte sadece bir deve kaldığını söylediler. Deve kurban etmek daha pahalı olsa da bu yıl yoğun ilgi görüyorlar.

Aydın, deve güreşi nedeniyle Türkiye’nin en fazla deve varlığına sahip illerinden biridir. Aydın’da deve bakıcılığı da ayrı bir meslektir. Deve kurban etme geleneği devam ediyor. Tamer Özkan adlı bakan, develere çok iyi bakıyor ve onları seviyor.

Deve kurban etmenin maliyeti otomobil fiyatını aşıyor. Bir devenin kurban olabilmesi için 7-8 yaşlarına gelmesi gerekiyor. Bir deveyi 7 kişi kurban edebilir. Deve fiyatları diğer kurbanlıklara göre daha yüksek. Kasaplık develer 150 bin TL’den başlarken, güreşçi develer 2-4 milyon TL arasında değişiyor. Devenin eti ve sucuğu lezzetlidir.