Dikkat! İkinci el otomobil de bitti

Otomobil sektöründe sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısının ardından ikinci kriz de kapıya dayandı. Piyasada ikinci el otomobilde de kredi faizleri gibi makul koşullar sağlanamaması nedeniyle son 30 yılın en durgun döneminin yaşandığı ifade edildi. İşte detaylar...

Dikkat! İkinci el otomobil de bitti

Otomobil piyasasında sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı ve fiyatların artmasına neden olan döviz kurlarının ardından yaşanan kriz ikinci ele de sıçradı. Sektör temsilcileri 30 yıldır böyle bir durgunluğun yaşanmadığını ifade etti. 

26 yıldır galericilik yapan Turgay Gümüş, “26 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce böyle bir durgunluk görmedim. Bu sene piyasa çok durgun geçiyor. Sebebi ise ekonomideki durağanlık. Şimdi yaklaşık 2,5 aydır bir müşteri gelmedi. Bunun sebebi hem ekonomik hem de kredilere erişim zor olmasıdır. Kredi alabilen vatandaşlarda faizlerin yüksek olduğundan şikayet ederek araç kredisine girmiyor. Araba fiyatları önceden çok yükseliyordu. Ama son aylarda doların ateşi düştü araç fiyatları da düştü. En azından belli bir standart yakaladı. Şimdi parası olan için 2. El araç almak karlı olur. Yaza doğru bu fiyatlara araç bulamazlar” diye konuştu.