Otomobil üzerine bırakılan not sayesinde kurtarılan kedi artık güvenli ellerde

Antalya’da park halindeki bir otomobilin kaputuna giren kedinin hayatını, aracın üzerine bırakılan not kurtardı. Otomobili üzerinde bulduğu notu okuyan vatandaş kaputu kontrol ettiğinde bir çift göz ile karşı karşıya geldi.

Otomobil üzerine bırakılan not sayesinde kurtarılan kedi artık güvenli ellerde

Antalya’da park halindeki bir otomobilin kaputuna giren kedinin hayatını, otomobilin üzerine bırakılan “Kaputun altında kedi var, çıkartamadık arabayı çalıştırınca kaputa vurun” notu kurtardı. Otomobili çalıştıracağı sırada notu görerek durumun farkına varan Baran Erbaş, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yavru kedi ekiplerin 30 dakika süren operasyonunun ardından bulunduğu alandan güçlükle çıkarılarak barınağa bırakıldı.

Olay, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri otomobil parkında meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Ankara’ya gitmek otomobilinin yanına gelen Baran Erbaş, otomobilin üzerinde “Kaputun altında kedi var, çıkartamadık arabayı çalıştırınca kaputa bir vurun” notu ile karşılaştı. Notu okuduktan sonra kaputta dinleme yapan Erbaş, bir kedi sesi duydu. Yavru kedinin sürekli yer değiştirmesinden dolayı kendi imkanlarıyla çıkartamayan Erbaş, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Hürriyet İtfaiye İstasyonu ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler önce otomobili kriko ile kaldırarak bir olumsuzluk yaşanmaması için takoz koydu.

 

Otomobil üzerine bırakılan not sayesinde kurtarılan kedi artık güvenli ellerde - Resim : 1

EKİPLERİN 30 DAKİKA SÜREN NEFES KESEN MÜCADELESİ

İtfaiye ekipleri yavru kediyi çıkarmak için uzun süre mücadele verdi. Bir kadın itfaiye eri ise otomobilin altına yatarak kediyi çıkarmaya çalıştı. Ekipler zaman zaman internet üzerinden kedi sesi de açarak kedinin dikkatini çekti. Ekiplerin çıkarmak için 30 dakika mücadele ettiği kedi, bir süre sonra otomobilin altından çıktı. Bu sırada korkuya kapıldığı görünen kedi tekrar otomobilin kaputuna girmek için mücadele etse de ekipler kısa surede yakalandı. Yakalanan kedi, sosyal tesis görevlilerinin bakım gerçekleştirdiği kulübeye teslim edildi. Kedinin çıkarılması için mücadele eden otomobil sahibi Baran Erbaş ve görevli Emine Eser büyük mutluluk yaşadı.

 

Otomobil üzerine bırakılan not sayesinde kurtarılan kedi artık güvenli ellerde - Resim : 2

''NOTTA KAPUTTA BİR KEDİ OLDUĞU YAZIYORDU

Kedinin bırakılan notla hayatının kurtarıldığını belirten Baran Erbaş, “Sabah otelden çıkarak Ankara’ya gitmek için otomobilimin yanına geldim. Otomobil üzerinde bu notu gördüm. Notta kaputta bir kedi olduğu yazıyordu. Kendi imkanlarımızla çıkarmaya çalıştık ama başaramadık. Ekiplere haber verdim, onlar çıkardı. Ankara’ya doğru yola çıkacaktım, notu görünce durdum. Notu bırakan arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

 

Otomobil üzerine bırakılan not sayesinde kurtarılan kedi artık güvenli ellerde - Resim : 3

''ANKARA'YA GÖNDERİYORUZ, KEDİMİZ ARTIK GÜVENLİ ELLERDE''

Sosyal tesis görevlisi Emine Eser ise, “Benim yakından bildiğim bir kedidir. Aradık bulamadık, sonra arkadaşımın yardımına koştum. Kediyi çıkarmak için çalıştık ama başaramadık. Sonra itfaiye ekiplerimiz çıkardı. Baran Bey'i şimdi güvenle Ankara’ya gönderiyoruz, kedimiz güven ellerde” sözlerine yer verdi.

 

Otomobil üzerine bırakılan not sayesinde kurtarılan kedi artık güvenli ellerde - Resim : 4