ÖTV indirimi geliyor mu? Ne zaman gelecek? Ötv’de son durum ne? Otomobil ve teknolojik ürünlerde ÖTV indirimine gidilecek mi?

Vatandaşları yakından ilgilendiren özel tüketim vergisi merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle araç almak isteyen vatandaşların ilgisini çeken Özel Tüketim Vergi indirimi kulislerde sık konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki söz konusu ÖTV indiriminde son durum nedir?

ÖTV indirimi geliyor mu? Ne zaman gelecek? Ötv’de son durum ne? Otomobil ve teknolojik ürünlerde ÖTV indirimine gidilecek mi?

ÖTV indirimi araç sahibi olmak isteyen ve teknolojik alet almak isteyen vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Arabalarda ÖTV indirimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu böyle bir değişiklik beklemediğini vurguladı.

ÖTV indirimi geliyor mu? Ne zaman gelecek? Ötv’de son durum ne? Otomobil ve teknolojik ürünlerde ÖTV indirimine gidilecek mi? - Resim : 1

ÖTV  indirimine ilişkin açıklamalarda bulunan Eroldu Müşterilerin bu söylentileri dikkate alarak araç almayı ertelediklerini ve yaşanan bu durumun iç piyasaya çok zarar verdiğini belirtti.

Teknolojik ürünlerde KDV ve ÖTV indirimi olacak mı?

Teknolojik aletlerde ÖTV indirimi hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, bazı açıklamalarda bulundu. Vergi indirimine ilişkin açıklamalarda bulunan Kandemir “Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin ifadelerini kullandı.