Öyle bir kurbağa buldular ki; şoke oldular: Bir bebek büyüklüğünde!

Neredeyse birkaç aylık bebek büyüklüğünde bulunan kurbağa görenleri şaşkına çevirdi. Solomon Adaları'nda yaşayan Jimmy Hugo tarafından domuz avına çıkarken yakaladığı kurbağanın fotoğrafını Facebook hesabında yayınladı.

Öyle bir kurbağa buldular ki; şoke oldular: Bir bebek büyüklüğünde!

Pasifik'teki Solomon Adaları'nda yaşayan köylülerin yakaladığı insan bebeği büyüklüğündeki kurbağayı görenler şaşkınlıklarını gizlemeyedi. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu belirtilen bu tür sosyal medyada da büyük ilgi uyandırdı.

Köylülerin 'Çalı Tavuğu' dediği kurbağaların türü tehlike altında. Honiara'da ikamet eden Jimmy Hugo yakalanan kurbağanın fotoğrafları özellikle Pasifik sosyal medyasında büyük ilgi gördü. 

Fotoğrafı çeken Hugo şu ifadeleri kullandı; "İlk başta sadece birkaç kişinin göreceğini düşündüm ve sonra birden çok sayıda insanın yorum yaptığını, şaşırdığını gördüm ve insanların resme nasıl tepki verdiklerini görünce çok şaşırdım."

Solomon Adaları ve Papua Yeni Gine'de yaşayanlar "çalı tavuklarını" geleneksel olarak etleri için avlıyor. Avlanmadan ziyade yaşam alanı kaybı, bu tıknaz kurbağalar için birincil tehdit olarak görülüyor.

Solomon Adaları biyoloğu Patrick Pikacha, Cornufer guppyi türünün dünyadaki en büyük kurbağalardan biri olduğunu ve Bismarck Takımadalarındaki Yeni Britanya'dan Solomon Adaları'na kadar bulunduğunu söyledi. Dünyanın en büyük kurbağaları, 36 santimetre uzunluğa kadar büyüdüğü bilinen Kamerun'un Afrika Goliath kurbağalarıdır. 

Öyle bir kurbağa buldular ki; şoke oldular: Bir bebek büyüklüğünde! - Resim : 3