Oyuncu Merve Dizdar’dan büyük başarı! Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı Kuru Otlar Üstüne filminde rol olan oyuncu Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Oyuncu Merve Dizdar’dan büyük başarı! Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi

Avrupa’nın üç büyük film festivalinden biri olan Cannes Film Festivali’nin 76’ıncısı Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirildi.

Festivali’nin kapanış töreni sonrası ödüller sahibini buldu. Oyuncu Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Kuru Otlar Üstüne filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Oyuncu Merve Dizdar’dan büyük başarı! Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi - Resim : 1

EN İYİ YÖNETMEN

Trần Anh Hùng / The Pot-au-Feu (La Passion de Dodin Bouffant)

JÜRİ ÖDÜLÜ

Fallen Leaves (Yönetmen: Aki Kaurismäki)

EN İYİ SENARYO

Sakomoto / Monster (Yönetmen: Kore-Eda Hirokazu)

EN İYİ KADIN OYUNCU

Merve Dizdar (Kuru Otlar Üstüne/Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan)

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Kōji Yakusho (Perfect Days/ Yönetmen: Wim Wenders)

EN İYİ İLK FİLM (CAMÉRA D’OR)

Inside the Yellow Cocoon Shell (Yönetmen: Thien An Pham)

Oyuncu Merve Dizdar’dan büyük başarı! Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi - Resim : 2

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ HAKKINDA

Film, Türkiye'nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren ve başka bir öğretmen olan Nuray ( Merve Dizdar ) ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni Samet'i (Deniz Celiloğlu) konu alıyor .

Ceylan yaptığı açıklamada, filmin erken yaşta ücra bölgelere gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki kademeli düşüşü yansıtmasını istediğini söyledi.

Variety ticari yayını, Ceylan'ın 197 dakika boyunca "insanın iyi ya da kötü, bencil olmak, anti-kahraman olmak, aynı anda hem ilgi hem de yalnızlık ve bütün gece bunun hakkında konuşmak için can atıyorlar."

Oyuncu Merve Dizdar’dan büyük başarı! Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi - Resim : 3

CANNES FİLM FESTİVALİ’NİN TARİHİ

Cannes Film Festivali (Fransızca: Festival de Cannes), Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde her yıl genellikle Mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivalidir. Festivale dünyanın her yanından ve her türden yeni filmler katılır. Festivalin en prestijli ödülü Altın Palmiye'dir.

Cannes Film Festivali, Avrupa'daki en önemli 3 film festivalinden biridir. Altın Palmiye için her yıl ortalama 20 film yarışır. Kazananlar, uluslararası sanatçılardan oluşan jüriler tarafından belirlenir. Cannes Film Festivali'nde verilen yarışma ödülleri Altın Palmiye, Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film ve Jüri Ödülü'dür.