Özbekistan, erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Özbekistan halkı yedi yıl süreyle görev yapacak cumhurbaşkanını seçmen için sandık başında. Dört adayın yarıştığı erken seçimde şu ana kadar 6 milyonu aşkın oy kullanıldığı belirtildi.

Özbekistan, erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Özbekistan’da halk, erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında. Ülkede oy verme işlemi, yerel saatle 08.00’de başladı ve sandıklar 20.00’de kapanacak. 

Seçim yarışı, Özbekistan Liberal Demokrat Partisi’nden mevcut Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Özbekistan Halk Demokrat Partisi lideri Uluğbek Inoyatov, Adalet Sosyal Demokrat Partisi adayı Roba Mahmudova ve Özbekistan Ekoloji Partisi Abduşukur Hamzayev arasında gerçekleşecek.

Seçilen cumhurbaşkanı yedi yıl görev yapacak.

6 MİLYON 463 BİN 874 SEÇMEN OY KULLANDI

Özbekistan Merkezi Seçim Kurumu’nun paylaştığı verilere göre seçimde toplam 19 milyon 414 bin 914 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Yerel saatle 11.00 itibarıyla ülkede 6 milyon 463 bin 874 seçmen oyunu kullandı.

Bu kapsamda seçmenlerin yüzde 33.54’ü oyunu kullanmış oldu.

"OY KULLANMAK KADAR OYU KORUMAK DA O KADAR ONURLUDUR"

Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev, daha önce Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara’daki elçiliklerde sandıkların kurulacağını belirtmişti.

Agzamhodcaev, seçim zamanı yurt dışından gözlemcilerin geleceğini vurgulamış, oy kullanmanın onurlu bir davranış olduğunu ancak kullanılan oyların korunmasının, sahip çıkılmasının da bir o kadar onurlu olduğunu söylemişti.