Afgan uçağı Özbekistan topraklarına düştü!

Özbekistan'ın Surhanderya bölgesinde Afganistan'a ait bir uçak düştüğü iddia edildi. Özbekistan'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Afgan uçağı Özbekistan topraklarına düştü!

Afgan amblemli bir uçağın Surhanderya ilinin Şerabad ilçesinde düştüğü bildirildi. Özbekistan Savunma Bakanlığı yetkilileri Sputnik haber ajansına açıklamalarında, Afgan hava kuvvetleri amblemlerinin yer aldığı jetin yere çakılma görüntülerini incelemekte olduklarını söyledi. 

Özbekistan'da düşen Afganistan'a ait uçağın, 'sınır ihlali yaptığı' gerekçesiyle düşürüldüğü öğrenildi.

15 Ağustos akşamı, Surhanderya bölgesinin Şerabad ilçesinde Afgan amblemli bir uçak düştü. Düşen uçağın ve en az bir kişinin video ve fotoğrafları sosyal medyada yayıldı.

Gazeta.uz'un haberine göre henüz Özbek Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmedi. Savunma Bakanlığı ise durumu araştırdığını söyledi. Surhanderya'daki bir Gazeta.uz kaynağı, iki Afgan askerin Cumhuriyet Acil Tıp Araştırma Merkezi'nin Tirmiz şubesine nakledildiğini doğruladı.

Afgan uçağı Özbekistan topraklarına düştü! - Resim : 2

Doğrulanmayan raporlara göre, uçakta bulunan ekip paraşütle atlayabildi. Bir gün önce, üç Afgan askeri hastaneye kaldırılmıştı. Olayla ilglili yakalanan beş Afgan'ın durumu ortalama olarak değerlendirildi. Görgü tanığı, yaralıların "göğüs delinmesi, beyin sarsıntısı" teşhisiyle tıbbi bir tesise götürüldüğünü söyledi.

Ayrıca bir Özbek askerin daha hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Durumu kritik olan askerin durumunun Afgan uçağıyla ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

14 Ağustos'ta, Özbekistan tıbbi yardım ve geçici barınak sağladığını hatırlattı. Özbekistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen ay Afganistan ile sınırını geçici olarak kapatmış ve Afgan vatandaşlarına vize verilmesini askıya almıştı.