Sözleşmede 'uzaktan eğitim' maddesi yok, 3 aylık bedeli geri alabilirsiniz!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin özel okulların para iadelerine ilişkin, korona virüsü salgını sürecinde tüketicilerin önemli haklarının olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Geçen sezon itibarıyla tüketiciler 3 aylık bedeli geri alabilirler" dedi.

Sözleşmede 'uzaktan eğitim' maddesi yok, 3 aylık bedeli geri alabilirsiniz!

Pandemi sürecinde okulların yüz yüze eğitime ara verilmiş ve milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçmişti. Bu süreçte özel okullar ile veliler arasında uzun süren ücret iadesi tartışmaları yaşandı. Yılbaşında 1 yıllık eğitim ücretini ödeyen üyeler mart ayında okulların kapanması ile ödedikleri ücretlerin bir kısmını geri almak istedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin özel okulların para iadelerine ilişkin, korona virüsü salgını sürecinde tüketicilerin önemli haklarının olduğuna dikkat çekti. Yüz yüze eğitimden farklı olan uzaktan eğitim dönemine başvurulduğu kaydeden Şahin, "Bizim okula çocuğumuzu kaydederken yapmış olduğumuz sözleşme yüz yüze eğitimle ilgili. Sözleşmenin içerisinde uzaktan eğitim maddesi yok. Olağanüstü durum varsa da yok. Dolayısıyla yüz yüze eğitim verilmediği için geçen sezon itibarıyla tüketiciler bu 3 aylık bedeli geri alabilirler” dedi.