Özge Bahçetepe “Kendin Yap” projeleriyle tüm dünyaya ilham oluyor

Günümüzde dijital içerik üreticisi olarak tanınan Özge Bahçetepe kendin yap projesine ilk kez 2021 yılında adım atmıştır. Ev malzemelerinden oluşturduğu pampas çiçek, örme aksesuarlar ve dekoratif nesnelerle ilgi çekmeyi başarmıştır.

Özge Bahçetepe “Kendin Yap” projeleriyle tüm dünyaya ilham oluyor

Türkiye'nin yanı sıra daha dünya genelinde takipçi kitlesine sahip olan ünlü dijital içerik üreticisi bu alandaki serüvenini şu cümlelerle açıklıyor: "Biliyorsunuz ki pandemi döneminde dijital ortamda vakit geçirmek ve evde sıkılmak kaçınılmazdı. Bu dönemde evdeki ürünlerin dönüştürülmesiyle kendin yap projeleri ön plana çıktı.

Yapmış olduğum paylaşımlarla takipçilerimin geri dönüşleri motive olmamı sağladı. Zira sayemde pek çok takipçimin bu alanda harekete geçmesi benim için gurur vericiydi. Kendin yap projeleriyle günlük hayatta işe yarayan ilginç teknikleri de paylaşarak büyük bir takipçi kitlesine ulaşmayı başardım.

Dünya'nın dört bir yanından ülkeler olan Brezilya, Tayvan, Şili ve Amerika'ya da etkileşim sağladım. Yabancı takipçilerimin de ilgisini çekerek onları da bu alana yönlendirmek beni son derece mutlu etti. Bu alanda geri dönüşüme sağlanan teşvik ve katkı da benim için önemli bir adımdı.”

“Üretim Tüketimden Daha Değerli”

Üretim konusunda duyarlı olan Özge Bahçetepe şu cümlelerle düşüncelerini belirtiyor: “Günümüz dünyasında üretmek oldukça önemli. Evde kullanılmayan nesneleri atmak yerine değerlendirerek yeni bir ürüne dönüştürmek gerekliliğine inanıyorum.

Bu nedenle kendin yap projelerinde yer alarak daha fazla kişinin bu alanda yer almasına yönelik üretimler gerçekleştiriyorum. Tüm takipçilerimin bu alanda geri dönüşüme katkı sağlayarak üretim yapması ve teşvik olması benim için son derece gurur verici.”

“Geri Dönüşüme Her Geçen Duyulan İlgi Artıyor”

Kendin yap projeleriyle dikkat çeken ve geri dönüşüme sağladığı katkıyla bilinen Özge Bahçetepe bu konudaki fikirlerini net bir şekilde belirterek “Günlük hayatta kullanılacak güzel ipuçlarını ve geri dönüşüm çalışmalarımı Instagram hesabımda paylaştım. Pandemi döneminde başlattığım kendin yap projeleri Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde de dikkat çekti. Kısa sürede büyüyen Instagram sayfamda geri dönüşüme katkı sağlayan içeriklere her zaman yer veriyorum. Bu da tüm dünyanın geri dönüşüme olan ilgisini her geçen gün artırmaktadır.” ifadelerinde bulundu.