Özgür Özel açıkladı: Lütfü Savaş aday olacak mı?

CHP lideri Özgür Özel, Hatay'da adaylığı tartışma yaratan Lütfü Savaş'la ilgili konuştu. Hatay'da yeni bir anket yaptırdıklarını belirten Özel, "Doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz" mesajını verdi.

Özgür Özel açıkladı: Lütfü Savaş aday olacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, NOW TV'de günlerdir adaylığı tartışılan Lütfü Savaş ile görüşmesinden dakikalar önce Hatay'daki adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soruları yanıtlayan Özel, "Doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz" dedi.

"CHP Lütfü Savaş ile devam kararı mı aldı?" sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:

- Hayır, şöyle bir şey var. Biz Hatay'da yaşananları çok dikkatle analiz ediyoruz. Bazı yerde bir, bazı yerde iki anket yaptık. Hatay'da beş anket yaptık. Dedim ki 'Çok anket yaptık, Lütfü Savaş'ı aşan bir alternatif geliştiremedik.' Ölçmelere devam ettik, Hatay'a gittiğimizde 'Vatandaşın sesini duyduk' dedim.

- Son ana kadar en doğru adayı belirmek için en doğru anketi yaptık. Cumartesi gece anket geldi, Lütfü Bey'i aradık, ulaşamadık. Pazar sabahı arkadaşlarımız görüştü. Birazdan Lütfü Savaş ile de oturacağım, konuşacağım. Elimizdeki anketi Lütfü Bey ile de paylaşacağım. 

"BİRAZ SIKINTIYA GİRDİĞİMİZİ GÖSTERİYOR"

"O anket neyi söylüyor?" sorusu üzerine Özel, şöyle devam etti:

- Bizim Hatay'da Lütfü Bey'in de desteğiyle, onayıyla birlikte bir alternatif geliştireceğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor.