Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını sert sözlerle açıkladı: Sorumluluk üstlenmeyen yönetim kabul edilemez

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklarken çok sert ifadelerle Kılıçdaroğlu'na yüklendi.. Özel, "Partimizin 39 milletvekilini başka partilere vermesi unutulmaz hasar bırakmıştır. Aynı şekilde partiler arası imzalanan protokollere dair bilgilendirme dahi yapılmadan süreç izlenmiştir. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez" dedi.

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını sert sözlerle açıkladı: Sorumluluk üstlenmeyen yönetim kabul edilemez

Partinin liderinin mutlaka değişmesi gerektiğini belirten Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Özel'in açıklamalarından satırbaşları:

Bu bir yolculuğun hikayesidir. Seni bu karara ne itti, hangi gruplar diye soranlara, babamın, benim ve kızımın arkadaş gruplarıdır diye cevap verenlerin hikayesidir. Bu, Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmeye inanan kadroların hikayesidir. Bu, gücü kadrolardan alan ve kadrolarına güç veren bir hareketin hikayesidir. Bir parti içi iktidar mücadelesinin değil, bir büyük iktidar hayalinin ilk adımıdır. Bizler bu yürüyüş ile büyük bir meydan okumayı hedefliyoruz. Değişim inancı hayal kırıklığına dönüştü. Seçmenimiz duygusal kopuşa sürüklendi. Parti yönetimi bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti.

İlk adımdır ama birikmiştir kolektiftir. Tek bir kişinin değil bir kadronun attığı kocaman bir adımdır. Yeni yüzyılda yeni yaklaşımlarla yol alacağız.

Biz ve onlar ayrışmasını, etnik, mezhepsel ve toplumsal kutuplaşmayı kabul etmiyoruz. Tüm toplumsal kesimlerin yaşam, emek, beslenme ve örgütlenme hakkını birlikte kucaklıyoruz. Toplumu dikine kesen ve ayrıştıran siyaseti reddediyor, yatay siyaset anlayışını savunuyor ve sahipleniyoruz. 

 "SORUMLULUK ÜSTLENMEYEN BİR YÖNETİM TARZI KABUL EDİLEMEZ"

Parti yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmedi. 

İttifaklar parti vicdanında karşılık bulacak şekilde tasarlanmalıdır. Partimizin 39 milletvekilini başka partilere vermesi parti tarihinde unutulmayacak hasar bırakmıştır. Bu süreç üzerinde ulaşılmış bir iç hukuka ve parti içi denetime kapalı olarak yürütülmüştür. 

Aşkın yetkiler kullanıp, sorumluluk üstlenmeyen yönetimler kabul edilemez. 

Güçlü ve umut veren bir değişim için, partinin lideri, kadroları, yönetim biçimi, siyaset yapma söylemi, tüzüğü değişmelidir. Tüzükteki yetki ve sorumlulukları bazen aşan yönetim anlayışı toptan terk edilmelidir. Tüzük kurultayı takvimini yerel seçimlerden sonra başlatacak, 2024 yılı içinde gerçekleştireceğiz. CHP'nin şartlar ve gerekçeler ne olursa olsun, kayıt dışı siyasete teslim olmasını asla kabul etmiyoruz. Partimizde karar alma ve aday belirleme süreçleri neredeyse tamamen merkezileşmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terk edilmiştir. 

GEÇİCİ KURUL TEPKİSİ

Türkiye'de kayyum uygulamasına itiraz eden bir partinin kendi ile ve ilçelerini görevden alarak geçici kurul ataması, yıllarca örgütlerin geçici kurullarla yönetilmesi kabul edilemez.