Özgür Özel hakkında resen soruşturma başlatıldı

Özgür Özel hakkında yargı mansubuna hakaret ve tehdit suçlamasıyla resen soruşturma başlatıldı.

Özgür Özel hakkında resen soruşturma başlatıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin de aralarında olduğu CHP'li 5 belediye başkanının İBB soruşturması kapsamında tutuklanması sonrası soruşturmaların başındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'i hedef alan sözler sarf etmişti.

ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA RESEN SORUŞTURMA

Özgür Özel'in o sözlerinin ardından harekete geçildi. Özel hakkında yargı mensubuna hakaret ve tehdit suçlamasıyla resen soruşturma başlatıldı.

"YARGI MENSUPLARINI HEDEF ALAN TEHDİTKAR İFADELERİ, ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "CHP Genel Başkanının, devam eden soruşturmalar üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcımızı ve yargı mensuplarını hedef alan tehditkâr ifadeleri, asla kabul edilemez. Hiç kimse, yargı mensuplarımızı hedef gösteremez ve tehdit ederek yargıya yön veremez. Bu pervasız ve sorumsuz açıklamalar, doğrudan Hukuk Devletini ve yargı bağımsızlığını hedef almaktadır. Anayasamızın 138. maddesi, hâkim ve savcıların görevlerini hiçbir kişi, makam ya da merciden talimat almadan, yalnızca hukuk ve vicdanla yerine getireceğini vurgulamaktadır. Bu anayasal teminatın yanı sıra yargı kararlarına karşı hak arama yolları ve hukuki itiraz mekanizmaları da açıktır. Yargıya intikal etmiş olan iddialarla ilgili olarak, ilgili kişilerin savunma hakları vardır. İsnat edilen suçlara ilişkin savunmanın yapılacağı yer yargılama makamlarıdır. Adli soruşturmaların neticesinde ortaya çıkacak olan kararlar, hem yargının denetiminde hem de kamuoyunun denetiminde olacağından, henüz süreç devam ederken soruşturmayı yürüten savcılık makamına yönelik tehdit ve hakaretler Hukuk Devletiyle bağdaşmaz. Unutulmamalıdır ki; hiç kimse hukukun dışına çıkarak tehdit ve dayatmayla bir yere varamaz. Türk yargısı görevini bağımsız ve tarafsız şekilde sürdürmektedir. Hâkim ve savcılarımız tehditlere boyun eğmeyecek; adaletin terazisi hiçbir baskıdan etkilenmeden, sadece hukukla işlemeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.