Özgür Özel ve Muharrem İnce görüşmesinde neler konuşuldu? Ziyaret 1 saat sürdü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Özgür Özel'i ziyaret etti. Görüşme 1 saat sürerken; Muharrem İnce, yerel seçimlerde, CHP’yle iş birliği yapmaya ve her tür desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Özgür Özel ve Muharrem İnce görüşmesinde neler konuşuldu? Ziyaret 1 saat sürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile partisinin Genel Merkez binasında bir araya geldi. İnce’yi CHP Sözcüsü Deniz Yücel karşıladı. İkili, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın açıklamasında bulundu.

İnce’nin hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Özel, “Görüşmede memleket meseleleri ve halkın meselelerini konuştuk. Önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde olmak için fikir birliğine vardık. Dün, Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında CHP olarak bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısının özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ve Muharrem İnce görüşmesinde neler konuşuldu? Ziyaret 1 saat sürdü - Resim : 1

Muharrem İnce ise CHP’nin bir amiral gemisi olduğunu belirterek, “Son yaşanan seçimde hem cumhurbaşkanlığı hem de Meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var. Bu psikolojik üstünlükle seçimlere giriyor. CHP amiral gemisidir. Bugün muhalefetteki en güçlü partidir. O konuda görüşlerimizi aktardık” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Muharrem İnce, yerel seçimlerde, CHP’yle iş birliği yapmaya ve her tür desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.