Özgür Özel'den genel başkan adaylığı çıkışı: Parti içinden destek geldi! CHP'den açıklama gecikmedi

Seçim sonuçlarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'de 'değişim' söylemlerinin ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım." yanıtını verdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özel'in açıklamalarına "CHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Bu partinin 100 yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir." diyerek yanıt verdi.

Özgür Özel'den genel başkan adaylığı çıkışı: Parti içinden destek geldi! CHP'den açıklama gecikmedi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, basın mensuplarının "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas edeceğim. Parti kimsenin önünü kapatmamalı. Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim." ifadelerini kullandı.

ÖZEL'E PARTİ İÇİNDEN DESTEK
Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise, Özel'e destek veren açıklamada bulundu. Başarır, "Partimizin grup başkanı, uzun süre grup başkanvekilliği yapan bir ismin sorumluluk almak istemesi gayet normal, gayet yerindedir." ifadelerini kullandı.

ÖZTRAK: CHP’DE DEĞİŞİMİN NASIL GERÇEKLEŞECEĞİ BELLİDİR
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Özel’in değişim yönündeki açıklamalarını değerlendiren Öztrak, "CHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Bu partinin 100 yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış MYK’sını değiştirmiştir. Yeni MYK da ilk toplantısında kongre takvimini başlatarak, örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için de herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır.” ifadelerini kullandı. 

KURULTAY AÇIKLAMASI
Kurultay sürecine dair yöneltilen soruya da yanıt veren Öztrak, “Bir yenilenme ve tazelenme sürecine partimizde şahit olacağız. Biz bu seçimlerde CHP olarak mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.