Pakdemirli çağrı yaptı! Tarımda hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği tarafından tarıma verilen 1 milyar 125 milyon liralık hibe desteği için çağrıda bulunarak, proje kabul sürecinin 15 Şubat’ta başlayacağını açıkladı.

Pakdemirli çağrı yaptı! Tarımda hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği tarafından tarıma destek hedefiyle oluşturulan IPARD-II 10. Başvuru Çağrısı kapsamında, toplam 125 milyon euro’ya karşılık gelen 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketi sunulduğunu belirterek, proje kabul sürecinin 15 Şubat’ta başlayacağını bildirdi.

Desteğin 10. dönem başvurularına çağrı toplantısında konuşan Bakan Pakdemirli, IPARD kapsamında 42 ilde, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsalda 16 sektördeki yatırımlara, konularına göre değişmekle birlikte yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe sağlandığına dikkati çekti. 

Hibe veriliyor

Pakdemirli, yeni çağrıya ilişkin de şu bilgileri verdi: “IPARD-II 10. başvuru çağrısı kapsamında, hayvansal üretim sektörü için 45 milyon euro, işleme-pazarlama sektörü için ise 80 milyon euro olmak üzere toplam 125 milyon euro yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini üreticimize, yetiştiricimize, yatırımcımıza sunuyoruz.”

Projelerin yüzde 40 ile yüzde 70’i arasında değişen oranlarda hibe ile desteklendiği programda kadınlara ve gençlere ise pozitif ayrımcılık yapıdığı ifade ediliyor.