Pakistan'da yolcu otobüsüne silahlı saldırı! 8 ölü 26 yaralı

Pakistan'ın Balistan şehrinde bir yolcu otobüsüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kontrolden çıkan otobüs, kamyonlar çarpıştı. Can pazarının yaşandığı olayda 8 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralndı.

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan eyaletine bağlı Chilas şehrinde yolcu otobüsüne ateş açıldı. Saldırının ardından kontrolden çıkan yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı ve çarpışmanın etkisiyle kamyon alev aldı. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralandı.
Yetkililer, “korkakça gerçekleştirilen eylemde” 2 Pakistan askerinin hayatını kaybettiğini ve Özel Koruma Birimi’nden bir personelin de yaralandığını açıkladı.
Diamer Emniyet Müdürü Sardar Shehryar, olay yerine ulaşan polislerin ölü ve yaralıları hastaneye naklettiğini belirtirken, yanan kamyonun şoförünün de yaşamını yitirdiğini ifade etti.

TERÖR SALDIRISI OLAK NİTELENDİRİLDİ
Gilgit-Baltistan İçişleri Bakanı Shams Lone ise otobüse yapılan saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendirirken, saldırganların adalete teslim edileceği sözünü verdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Tehreek-e-Taliban Pakistan’ın (TTP), geçtiğimiz yıl Pakistan hükümeti ile yapılan ateşkesin sona ermesinin ardından özellikle Hayber Pakhtunkhwa ve Belucistan'da terör faaliyetlerini artırdığı biliniyor.