Pakistan'daki intihar saldırısı! 4 polis öldü, 10 kişi yaralandı

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde bir devlet binası yakınında intihar saldırısı gerçekleştirildi. Bombalı saldırıda 4 polis hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Pakistan'daki intihar saldırısı! 4 polis öldü, 10 kişi yaralandı

Ulusal basındaki haberlere göre, Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinin Hayber bölgesinde Bara Bazar’daki ilçe yönetimi kompleksinin yakınındaki güvenlik kontrol noktasında bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 4 polis yaşamını yitirdi, 2'si sivil 10 kişi yaralandı.

Yetkililer, bazı kişilerin patlamanın etkisiyle yıkılan duvarın altında kaldığını ve bu kişilerin yaralı olarak kurtarıldığını kaydetti.

Patlamada, emniyet ve yerel yönetime ait binalar da hasar aldı.

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren 2 şüphelinin cesetlerinin bulunduğunu açıkladı.

Son 24 saatte Hayber Pahtunhva'daki saldırılarda 6 polis öldü.

Dün akşam Peşaver'de emniyet mensuplarına karşı düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis ölmüştü. Peşaver'e bağlı Hayatabad bölgesinde güvenlik kuvvetlerine ait bir aracın yakınında 18 Temmuz’da intihar saldırısı düzenlenmiş, 7'si güvenlik gücü 10 kişi yaralanmıştı.

2023'ÜN İLK 6 AYINDA TERÖR SALDIRILARI YÜZDE 79 ARTTI

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsünün verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında terör saldırıları 2022'ye göre yüzde 79 arttı.

Yılın ilk 6 ayında 271 terör saldırısı gerçekleşti ve 389 kişi yaşamını yitirdi. 2022'nin aynı döneminde 151 terör saldırısı gerçekleşmiş ve 293 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu PakistanTalibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunuyor, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.